BTTÖB kardeş derneklerle Edirne’de 8 Mart Kadınlar Günü’nü kutladı

    Previous Next

    BTTÖB kardeş derneklerle Edirne’de 8 Mart Kadınlar Günü’nü kutladı

    Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği, (BTTÖB)Trakya Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği, Bulgaristan Kırcaali Buket Kadın Derneği ve Koşukavak Demet Folklor Derneği birlikte 9 Mart 2019 Cumartesi akşamı “8 Mart Kadınlar Günü” vesilesiyle bir etkinlik düzenlediler.

    Geleneksel olarak her yıl 8 Mart Kadınlar Günü’nde dönüşümlü olarak müşterek düzenlenen bu güzel etkinliğin ev sahipliğini bu yıl Trakya Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği yaptı. Etkinlik dört derneğin başkanlarının selamlama konuşmaları ile başladı. Her derneğin başkanı da Balkan Türklerinin buluşmasına vesile olan bu etkinliğin kardeşliğin pekişmesi için devam ettirilmesi ve daha sık bir araya gelinmesi yönünde fikir beyan ederek, kadınlarımızın 8 Mart Kadınlar Günü’nü kutladılar.

    Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Aydın Ahmet ataerkil toplumlarda erkeklerin her alanda egemen olduğunu belirtti. Bu sebeple bu akşam erkeklerin susarak kadınları dinlenilmesi gerektiğinin altını çizdi ve günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmak üzere Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Genel Sekreteri Asime Hasanoğlu’nu davet etti. Genel Sekreter Asime Hasanoğlu günümüzdekadınların durumlarını anlatan ilgili istatiksel bilgiler vererek, kadının kültür aktarımındaki rolünü anlattı.

    Konuşmaların ardından Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği’nin Türk Sanat Müziği Korosu birbirinden güzel sanat müziği eserlerinin yer aldığı muhteşem bir konser verdi.

    Konser sonrası bu güzel etkinliği başlatan derneklerin eski başkanlarına, Sabiha Mestan, Sami Toraman ve Dr. Esma Gündoğdu’ya plaket verilerek, teşekkür edildi.

    Edirne il Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt ile Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’da etkinliğimizi onurlandırdılar. Belediye Başkanı Recep Gürkan yaptığı selamlama konuşmasında atalarının Balkanlar’dan geldiğini ve her zaman Balkanlara karşı ayrı bir hassasiyetleri olduğunu vurgulayarak, kadınlarımızın 8 Mart Kadınlar Günü’nü kutladı.

    Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Aydın Ahmet bu yılki gecenin oluşmasında büyük emeği olan Trakya Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği eski Başkanı Dr. Esma Gündoğdu’ya çabalarından dolayı teşekkür ederek, gecenin anısına bir plaket takdim etti.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.