Danışma Kurulu Üyeleri Ankara'da temaslarda bulundu

    Previous Next

    Danışma Kurulu Üyeleri Ankara'da temaslarda bulundu

    Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu üyeleri 11 Mart Pazartesi günü Ankara'da bir dizi temaslarda bulundu.

    Edinilen bilgilere göre, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Üyeleri ilk olarak TBMM Başkanı Mustafa Şentop tarafından kabul edildi. Ardından T.C. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş tarafından kabul edilen heyet son olarak Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Abdullah Eren tarafından kabul edildi.

    TBMM Başkanı Şentop Batı Trakya Türk Azınlık Heyetini Kabul Etti

    TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu heyetini kabul etti. Şentop, Meclis Tören Salonunda bir araya geldiği heyet onuruna öğle yemeği verdi.

    Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu heyetini kabul etti

    Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı İbrahim Şerif’e, İskeçe Müftüsü Ahmet Mete’ye ve heyete ziyaretleri için teşekkür etti.

    Diyanet İşleri Başkanlığı olarak Batı Trakya’daki Müslümanların her zaman yanlarında olduklarını ifade eden Başkan Erbaş, “Batı Trakya’da Müslümanlar deyince yüreğimiz başka atıyor. Oradaki Müslümanlar yüreğimizin bir parçası” dedi.

    Kabulden dolayı Başkan Erbaş’a teşekkür eden Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, Başkan Erbaş’a bölgelerindeki dini hayat ve din hizmeti ile ilgili bilgi verdi.

    Kabulde, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Selim Argun ile Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç de hazır bulundu.

    YTB Başkanı Abdullah Eren Danışma Kurulu üyeleriyle görüştü

    Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu üyeleri Ankara'da son olarak YTB Başkanı Abdullah Eren tarafından kabul edildi.

    Ziyaretle ilgili açıklama yapan YTB Başkanı Eren "Batı Trakya'dan misafirlerimiz vardı bugün. Ziyaretleriyle mutlu eden hemşehrilerime, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Heyeti’ne kıymetli ziyaretleri için teşekkür ediyorum. Soydaşlarımız faaliyet sahamızda her zaman önceliklerimiz arasında." ifadelerine yer verdi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.