Sibel Mustafaoğlu’na ‘100. Yılda Yüz Güldüren Kadınlar’ etkinliğinden ödül

    Previous Next

    Sibel Mustafaoğlu’na ‘100. Yılda Yüz Güldüren Kadınlar’ etkinliğinden ödül

    Gümülcine Belediye Meclis Üyesi Sibel Mustafaoğlu, ‘100. Yılda Yüz Güldüren Kadınlar’ etkinliği kapsamında ‘19 Öncü Kadına 19 Soru' konulu panelde ödüle layık görüldü.

    Türkiye’nin Samsun ilinde düzenlenen törene, Batı Trakya’dan davet edilen Sibel Mustafaoğlu katıldı. 19 öncü kadın panelistleri arasında yer alan Mustafaoğlu, diğer kadın katılımcılarla birlikte birbirinden özel başarı hikayelerini ve tecrübelerini paylaştı.

    Tören sonunda Sibel Mustafaoğlu’na ödülü, Samsun Valisi Osman Kaymak ve eşi Emine Kaymak tarafından takdim edildi.

    Samsun’da 19 Mayıs 1919'un 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde düzenlenen 100. Yılda Yüz Güldüren Kadınlar etkinliğinde 19 başarılı kadına ödül verildi.

    Ayrıca Samsun’da AK Parti Kadın Kolları’nın düzenlediği etkinliğe katılan Mustafaoğlu burada, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaarslan ile görüştü. Samsun Mübadele Derneği ve Karadeniz Rumeli Dernekleri Federasyonu'nun düzenlediği Kadınlar Günü Etkinliği’ne de katılan Mustafaoğlu, burada KADEM Samsun Temsilcisi Meral Kıvırcı ile bir araya geldi. Aynı etkinliğe katılanlar arasında Ankara’dan Trakyalılar Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Rabia Onur Cansız yer aldı.

    Samsun Valisi Osman Kaymak etkinlik sırasında yaptığı konuşmasında, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü Dünya’da ve ülkemizde bir dizi programlarla kutlanıyor. Bizde bu anlamda valilik olarak kurumlarımız, belediyeler ve ilgili sivil toplum temsilcilikleri ile birlikte bu tür programlarla farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Samsunumuz 2006 yılından itibaren il kadın hakları yerel eşitlik konusunda öncü şehirlerden birisidir. Samsun kadın dostu kent olarak Türkiye’de ismini duyurdu. Kadınlarla ilgili yaptığımız programlarda her zaman öncü olduklarına, cesaretlerine ve kendilerini yetiştirmelerine şahit oluyorum. Bundan dolayı da Samsunlu kadınlarımızı tebrik ediyorum. Başta şehit annelerimiz ve eşleri olmak üzere bir kez daha tüm kadınlarımızın gününü kutluyorum. Güçlü kadın, güçlü aile, güçlü toplum olmasının öncesinde mutlu kadın, mutlu aile ve mutlu toplum sloganı diyorum. Bizleri kırmayarak buraya gelen öncü kadınlarımıza teşekkür ediyorum. Hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum” dedi.

    Konuşmanın ardından 19 başarılı öncü kadına plaket, teşekkür belgesi ve Bandırma Vapuru maketi Vali Osman Kaymak ve eşi Emine Kaymak Hanımefendi tarafından verildi.

    Daha sonra Grup Vocavoice müzik dinletisinin ardından İzgören Akademi Karadeniz Bölge Müdürü Şehnaz Dereli moderatörlüğünde 19 öncü kadın panelist birbirinden özel başarı hikayelerini ve tecrübelerini paylaştı.

    ‘19 Öncü Kadına 19 Soru' konulu panele ayrıca, Garnizon Komutanı Eşi Yüksel Üstün, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz ve Azize Yavuz, İl Jandarma Alay Komutanı Eşi Çiğdem Ağaoğlu, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, girişimci kadınlar ve çok sayıda davetli katıldı.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.