DEB Partisi’nden Atina’daki camiye destek…

    DEB Partisi’nden Atina’daki camiye destek…

    Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Atina’da Nisan ayında açılması planan camii ile ilgili yazılı bir açıklama yayımladı.

    DEB Partisi’nin yaptığı açıklama şöyle:

    “DEB Partisi olarak ülkemizin başkenti Atina’da Nisan ayı içerisinde ibadete açılması planlanan camii için atılan adımları olumlu ve umut verici adımlar olarak karşılamaktayız.

    Ülkemiz Yunanistan’ın başkenti Atina’da yaşayan çok sayıdaki Müslüman için özgürce ibadet etme imkanı sağlaması açısından geç de olsa bir caminin açılıyor olmasının güzel bir adım olduğunu belirtmek isteriz. Fakat fiziki açıdan bakıldığı zaman ortaya çıkan yapının İslam dininin ibadethanesi olan camii görüntüsünden uzak olması ve bir minareye dahi sahip olmamasının hayal kırıklığı içerisindeyiz. Bu ve diğer eksikliklerin en kısa zamanda giderilmesini ve tamamlanmasını temenni ediyor, söz konusu yapının bir Avrupa Birliği başkenti olan Atina’ya yakışan ve İslam dinini temsil eden bir hale getirilmesini umuyoruz.

    Farklı din, dil ve kültürler hiçbir zaman topluluklar arasında korku, gerilim ve huzursuzluk yaratan unsurlar değildir ve olmamalıdır. Bu tür hassas konulardaki isteklerin yerine getirilmesi adına gerekli adımlar atılmalıdır. Bu adımlar bir ülkenin demokrasisine olumlu yönde etki sağlar ve gelişmesine yardımcı olur. Ülkemiz Yunanistan’ın da bu konuda gereken adımların atılması taraftarı olduğuna inanmak isteriz.

    Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi din, dil, kültür ayırımı yapmaksızın her kesimin kendi değerlerini ve kültürünü özgürce yaşayabildiği bir huzur ortamının oluşmasını desteklemekte ve bu konuda çözümler üretmek adına çalışmalarına devam etmektedir.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.