DEB Partisi Genel Başkanı Asafoğlu'ndan Dünya Kadınlar Günü mesajı

    DEB Partisi Genel Başkanı Asafoğlu'ndan Dünya Kadınlar Günü mesajı

    Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yayınladı.

    Genel Başkan Asafoğlu'nun açıklaması şöyle:

    "8 Mart Dünya Kadınlar Günü, kadınların toplumda eşit bir birey olma talebini tüm dünyaya haykırdığı, kendilerine karşı sömürü, istismar, şiddet ve aşağılama uygulayan çağdışı zihniyete karşı çıktığı ve omuz omuza verdiği gündür.

    Bu özel gün vesilesiyle kadınlara yönelik işlenen suç ve ayrımcılığı dile getirmeyi hedefleyen kadınlarımızın sadece bu özel günde değil, yılın her gününde yaşadıkları sıkıntılar ve ayrımcılıklar adına çözümler için adımlar atılması zaruridir. Cinsiyet ayrımının ortadan kaldırılmasıyla özgür, eşit bir birey ve toplum oluşumu sağlanabilir.

    Parti üyelerimizin çoğunluğunu teşkil eden çok kıymetli Batı Trakya Müslüman Türk kadınlarımız yaşamın her alanında var olmasına rağmen karar alma organlarında, istihdamda, eğitimde, siyasette aynı oranda temsil edilememekte ve yer alamamaktadır. Yakın zamanda teslim aldığım bu kutsal emaneti üstlenmiş olmaktan dolayı bir Batı Trakya Müslüman Türk kadını olarak gurur duyuyorum. Bu vesile ile Batı Trakya Müslüman Türk kadınının her alanda aktif olması ve içindeki gücü ortaya çıkarmak için elimizden geleni yapmaya hazır olduğumuzu belirtmek isterim.

    Başta Batı Trakya Müslüman Türk kadınları olmak üzere, tüm Dünya kadınlarının bu özel gününü kutlarım."

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.