Dışişleri Bakan Yrd. Markos Bolaris Gökçeada’da yaşayan Rum Azınlık’la bir araya geldi

    Previous Next

    Dışişleri Bakan Yrd. Markos Bolaris Gökçeada’da yaşayan Rum Azınlık’la bir araya geldi

    Dışişleri Bakan Yrd. Markos Bolaris eşi Kiryaki Bolaris ve Yunanistan Ankara Büyükelçisi Petros Mavroidis ve Yunanistan İstanbul Başkonsolosu Georgia Sultanopoulou ile birlikte Gökçeada’da yaşayan Rum azınlık mensuplarıyla bir araya geldi.

    Gökçeada Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu tarafından karşılanan Yunanistan Dışişleri Bakan Yrd. Markos Bolaris sıcak bir sohbetin ardından kaymakamlık Şeref Defterine düşüncelerini yazarak kaymakamlıktan ayrıldı. Kaymakamlığın ardından Bolaris ve beraberindekiler ziyaret için Gökçeada Belediyesine geçti. Belediye önündeki sıcak karşılama esnasında karşılayanlar arasında bulunan zabıta görevlisi Rum asıllı Niko Karanikola kendisine tanıtılınca Bolaris mutluluğunu ifade ederek Niko ile kısa bir sohbette bulundu.

    Kaymakamlık ve Belediye ziyaretlerini bitiren Yunanistan Dışişleri Bakan Yrd. Markos Bolaris ve beraberindekiler Özel Rum Okullarını da ziyaret etti. Sırası ile Zeytinliköy Özel Rum İlkokulu ve Tepeköy Özel Rum Lisesini ziyaret eden Bolaris öğrencilerle ve görevli öğretmenler ile sıcak sohbetler yaptı.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.