Soprano sanatçılarından muhteşem konser

    Previous Next

    Soprano sanatçılarından muhteşem konser

    Şükran Raif’in yönetmenliğini yaptığı Tohum ve Çekirdek Tiyatro Toplulukları (TOÇEK) 20. yılını kutlamaları çerçevesinde, Ankara Devlet Opera ve Balesi'nin ses ve enstrüman sanatçılarıdan üç soprano sanatçısı sahne aldı.

    Yönetmen Şükran Raif etkinlikle ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Bu akşam TOÇEK’in 20. Kuruluş yıl dönümünü kutluyoruz. Bu çerçevede Türkiye’den Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin ses ve enstrüman sanatçıları aramızda yer alıyor. Bu akşam Esin Talınlı, Funda Ateşoğlu ve Çiğdem Önol’dan oluşan soprano sanatçılarımız, bizlere farklı tekniklerle Türk sanat müziği ve türküler seslendirdiler” görüşlerine yer verdi. TOÇEK’in bundan sonraki çalışmalarından da bahseden yönetmen Raif, ‘Keşanlı Ali Destanı’ tiyatrosunu oynamak üzere, prova çalışmalarına devam ettiklerini belirtti.

    Etkinlik öncesi TOÇEK Yönetmeni Şükran Raif katılımcılara hitaben bir konuşma yaptı. Raif konuşmasında etkinliğe katılan katılımcılara ve bu etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

    TOÇEK’in ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe başta TOÇEK Yönetmeni Şükran Raif olmak üzere, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu ve eşi Aslı Ömeroğlu olmak üzere, Gümülcine Konsolosu Neslihan Altay, Muavin Konsoloslar İbrahim Sakli ve İbrahim Işık, Rodop Milletvekilleri Mustafa Mustafa ve İlhan Ahmet, Doğu Makedonya Trakya Eyaleti Başkanı Hristos Metios, ve Eyalet Başkan Yardımcısı Tarkan Multaza, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Hüseyin Baltacı, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Aydın Ahmet, Gümülcine Belediye Başkanı Yorgos Petridis, Gümülcine Belediye Meclis Üyesi Hasan Hasan, diğer yerel yöneticiler ve çok sayıda müzik sever katıldı.

    Gece boyunca soprano sanatçıları, seslendirdikleri birbirinden güzel eserlerle katılımcılara muhteşem bir müzik ziyafeti sundular.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.