TBMM Göç ve Uyum Alt Komisyonu ile toplantı gerçekleştirildi

    Previous Next

    TBMM Göç ve Uyum Alt Komisyonu ile toplantı gerçekleştirildi

    Türkiye Büyük Millet Meclisi İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Göç ve Uyum Alt Komisyonu Bursa Programı kapsamında Göç İdaresi Bursa İl Müdürlüğü'nde düzenlenen toplantıya BTTDD Bursa Şubesini temsilen STK lardan sorumlu Başkan Yardımcısı Dr. Ahmet Serdar ve BTTDD Bursa Şubesi 2. Başkanı Av. Ramadan Eminoğlu katıldı.

    İktidar ve muhalefet milletvekillerinden oluşan komisyon ile yapılan toplantıda Bursa ili Göçmen Dernek ve Fedarasyon Temsilcileri ile birlikte uzman akademisyenler, komisyon çalışanları ve Göç İdaresi Bursa İl Müdürü de hazır bulundu.

    3 saat süren toplantı boyunca son dönemlerde göçmenlerin karşılaştığı sorunlar ve bunların çözüm yolları tartışıldı. BTTDD Bursa Şubesi' nin görüş ve fikirleri hakkında komisyonu bilgilendiren Dr. Ahmet Serdar, çifte vatandaşların askerlik sorunları, Sgk kapsamındaki uygulamalarda karşılaşılan sorunlar, yurtdışı çalışma ve askerlik günlerinin emekliliğe esas alınması alanında yaşanan problemler, haymatlosların hukuki ve fiili statüleri, üniversite sınavlarının tek merkezde yapılması ve üniversite harçlarının tamamen kaldırılmasi gibi konularda komisyona çeşitli çözüm önerileri iletti.

    Hemşerilerimizin çeşitli sorunları hakkında bilgilendirilen komisyon üyeleri bahse konu taleplerin ilgili kurum ve makamlara çözüm önerileri ile birlikte iletileceğini belirtti.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.