Çipras: "Türkiye’nin AB üyeliğine destek verilmeli"

    Çipras: "Türkiye’nin AB üyeliğine destek verilmeli"

    Başbakan Aleksis Çipras, Atina’yı ziyaret eden Almanya Başbakanı Angela Merkel ile yaptığı ikili görüşmesinde Türkiye’nin AB üyeliğine destek verilmesi gerektiğini söyledi. Merkel ise "AB-Türkiye anlaşması başarı gösterdi ama arzu ettiğimiz gibi uygulanmadı" ifadelerini kullandı.

    Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras “Türkiye’nin AB üyeliği hem Türk halkının yararına olacak hem de bölgedeki istikrarın sağlanması  için önemli olacaktır” şeklinde konuştu.

    Almanya Şansölyesi Angela Merkel ile Türk/Yunan ilişkilerini ve Kıbrıs sorunundaki son gelişmeleri de gözden geçirdiklerini söyleyen Yunanistan Başbakanı, Kıbrıs sorununa adil ve kalıcı bir çözüm buluması içn gösterilen uğraşılara da destek verilmesi gerektğinden söz etti.

    Buna karşın Kıbrıs’ın (Güney) kendi kıtasahanlığı ve Münhasır Ekonomik bölgesi (MEB) içinde sondaj yapma hakkı olduğuna da dikkati çeken Çipras, her bir ülkenin kendi kıtasahanlığı içinde araştırma yapma hakkı olduğunu ve buna herkesin saygı göstermesi gerektiğini sözlerine ekledi.

    Merkel ise Türiye ile AB arasında imzalanan göç iadesi anlaşmasının öneminden söz etti. Bu anlaşmanın başarılı olduğu kadar göçmen iadesi konusunda AB içinde çıkan hukuki sorunların aşılmasına çalışıldığını söyledi. Merkel söz konusu iade anlaşmasının Afganistan ve Pakistan gibi savaş içinde bulunmayan ülkelerden gelen göçmenlere uygulanmadığınıı sözlerine ekledi.

    Merkel, Yunanistan’ın ekonomik krizden çıkmaya başlamasından duyduğu memnuniyeti dile getirirken , Çipras 2014 yılında Merkel’in Atina ziyaretine karşı düzenlenen protesto gösterilerinde yer aldığını ancak Başbakan olduktan sonra Merkel ile çok yararlı görüşmeler yaptığını söyledi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.