Tütüncüler Eyleme Hazırlanıyor!!!

    Previous Next

    Tütüncüler Eyleme Hazırlanıyor!!!

    Tütün üreticileri devletin dönüm başına vereceği 100 evro desteği çok az bulduklarını, bu kararın kendilerine danışılmadan alındığını ve eylemlere başlayacaklarını belirttiler.

    Konuyla ilgili olarak 13.12.2018 öğle saatlerinde, Gümülcine’de yer alan Tütün Kooperatifi’nde bir basın toplantısı düzenleyen Kooperatif Başkanı Esat Hüseyin, “Bizi davet etmeden, görüşmeden karar verdiler. Milletvekilleri oturup konuşuruz, dediler ki bu da olmadı. Biz, tütünlerde %55-100 arasında zarar olduğundan toplamda 18 milyon kadar bir destek talep ettik ki bu da dönüm başına yaklaşık olarak 350 evro gelmektedir.” Görüşlerini ifade etti ve bundan sonra tütüncülerin ne yapacağı konusunda şu görüşlere yer verdi: “Açıklanan desteği biz dışarıdan duyduk. Serez’de yapılan toplantıda dönüm başına 35 evro destek verileceğini söylediler. Milletvekilleriyle görüştük, tamam, bir şeyler yapacağız, dediler. Bizi ayın 10’nunda Bakanlığa çağırdılar. Biz, bu toplantıya katılmayacağımızı söyledik. Böyle bir desteği kabul etmediğimizi söyledik. Kısacası yalnız başlarına karar verdiler. Bazen 30,70 ve son olarak dönüm başına 100 evro destek sağlanacağı söylendi. Biz, yönetim kurulu olarak ne gerekirse yapacağız. Belediye başkanlarını da davet edip bir toplantı düzenleyeceğiz. Bu miktara itiraz edeceğiz. Her ay yollarda olacağız. Hükümet aldığı bu kararla çok şey kaybeder. Tütüncüler koyun sürüsü değildir! Hakkımızı alana kadar mücadeleye devam edeceğiz. Destek sağlanmazsa yok olacağız! Bu sağlanmadığı takdirde demokratik hakkımız olan eylemlere başlayacağız ve her ay yollarda olacağız. Atina’da eylemler yapacağız. Hükümet bizi anlamıyor. Sabrımız buraya kadar!”

    Esat Hüseyin son olarak KDV’er konusunda sorunlar olduğunu ve doğal afetler sonrasında değerlendirmelerin hala yapılmadığını belirtti.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.