BTAYTD Kadınlar Kolu eğitim semineri düzenledi

    Previous Next

    BTAYTD Kadınlar Kolu eğitim semineri düzenledi

    Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Kadınlar Kolu, 8 Aralık 2018 Cumartesi günü Gümülcine Türk Gençler Birliği’nde eğitim semineri düzenledi. Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emine Ahmetoğlu “Okul öncesi dönemde oyun ve yaratıcılık” konulu uygulamalı seminerini eğitimcilerin aktif katılımıyla gerçekleştirdi.

    Prof. Dr. Emine Ahmetoğlu “yaratıcılık” kavramının tanımına dair, gelenekselin dışında düşünme, alakasız şeyleri birleştirme, farklı bakış açıları oluşturma, özgün bir şey yapma olduğunu belirtti ve akabinde bunları uygulama alanında deneyimlemek için çeşitli etkinlikler yaptı. Bu hususta, zihinsel kalıpların ötesine giderek yaratıcı düşünmeyi sağlayan scamper yöntemini uyguladı. Katılımcılar, eğlenerek yaratıcılığı geliştirme metodunu tecrübe ettiler.

    Devamında, İstanbul Bahçeşehir Anaokulu Müdürü Müzeyyen Kardaş Koçak  “Orman okulları” ile ilgili bir bilgilendirme yaptı. Doğanın ilham kaynağı olduğu bu okullardan bazı örnekler aktardı ve doğal materyallerle öğrenimin nasıl gerçekleştiğini anlattı. Seminer sonunda BTAYTD Kadınlar Kolu Başkanı Nuran Mustafa, konuşmacılara teşekkür etti ve günün hatırası olarak hediye takdim edildi.

    Gün içerisinde, BTAYTD Kadınlar Kolu yönetimi eşliğinde, Prof.Dr.Emine Ahmetoğlu ve Müzeyyen Kardaş Koçak İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete ve Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif’i makamlarında ziyaret etmişlerdir.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.