DMT Eyaleti’nde 6 büyük yerleşim alanı doğalgaza kavuşacak

    DMT Eyaleti’nde 6 büyük yerleşim alanı doğalgaza kavuşacak

    Doğu Makedonya – Trakya (DMT) bölgesinin 6 büyük yerleşim yeri Eyalet Başkanı Hristos Metios’un kararıyla doğalgaza kavuşuyor.

    Doğalgaz projesinin toplam maliyeti 56.563.974 euro olurken, projenin hayata geçmesi için DMT Eyalet Başkanlığı 29.608.416 euroluk bütçeyle katkı sağlayacak.

    Kumçiftliği, Dedeağaç, Gümülcine, İskeçe, Kavala ve Drama illerinin doğalgaza kavuşturulmasını hedefleyen proje hakkında 6 Aralık 2018 Perşembe günü İskeçe şehrinde Elisso otelinde bilgilendirme toplantısı düzenlenecek. Toplantı herkese açık olacak.

    DMT Eyaleti Başkan Yardımcısı Tarkan Multaza ve DMT Eyaleti Meclis Üyesi Ahmet İbram proje hakkında kişisel sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarda şu bilgilere yer verdiler:

    “DMT Eyaletindeki 6 büyük şehir (Gümülcine, İskeçe, Kavala, Drama, Dedeağaç ve Kumçiftliği) Eyalet Başkanı Hristos Metios’ un kararıyla doğalgaza kavuşuyor. Toplam maliyeti 56.563.974 Euro olan projeye DMT eyaleti 29.608.416 Euro ile katkı sağlayacak.

    Böylelikle bölgemizin kalkınmasında önemli bir adım olan doğalgaz projesiyle, hem işletme, fabrika sahipleri hem de aileler diğer yakıtlara göre daha ekonomik, çevreci ve temiz bir yakıt olan doğalgaza erişim imkânı sağlanmış olacaktır.

    Doğalgaz projesiyle ilgili genel bilgilendirme toplantısı 6 Aralık 2018 Perşembe günü saat 12:00 de İskeçe de Elisso otelinde halka açık olarak yapılacaktır.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.