Tütün alımları başladı… Esat üreticelere “Oyuna gelmeyin” diye seslendi

    Tütün alımları başladı… Esat üreticelere “Oyuna gelmeyin” diye seslendi

    Yunanistan’ın en önemli tütün üreticisi bölgesi olan Batı Trakya’da tütün alımları 3 Aralık Pazartesi günü itibariyle başladı.

    Trakya Tütün Üreticileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Esat, Sakın ola ki tütünlerinizi el el vermeyin. Burada tüccarların büyük bir oyunu var, lütfen bu oyuna gelmeyin. Biz tütünün en 5 evro, hatta bunun üzeri olmasını bekliyoruz.

    Neredeyse tamamına yakını Batı Trakya Türk azınlık mensuplarından oluşan köylerdeki tütün üreticileri, şimdilik sadece Kozlukebir ve Ircanhisar bölgelerindeki tütün depolarına giderek tütünlerini telsi etmeye başladı. İlk olarak birinci eller (dip) ve ikinci eller (ana) teslim edilirken, ilerleyen aylarda ve haftalarda, üçüncü (uç altı) ve dördüncü (uç) olarak bilinen tütünün teslim edilmesi bekleniyor.

    Bu gün itibariyle tütün alımına başlayan bahse konu tütün fiyatlarının ise 2,85-3,02 aralğında olduğu öğrenildi. Tütün alımlarıyla ilgili olarak Rodop Rüzgarı’na konuşan Trakya Tütün Üreticileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Esat, tütün üreticilerinin bu şekilde tütünlerini teslim etmemeleri çağrısında bulundu.

    “BURADA TÜCCARLARIN BÜYÜK BİR OYUNU VAR, LÜTFEN BU OYUNA GELMEYİN. BİZ TÜTÜNÜN EN 5 EVRO, HATTA BUNUN ÜZERİ OLMASINI BEKLİYORUZ”

    Kooperatif Başkanı Esat, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da tütün tüccarlarının, üreticilerimize yönelik oynamaya çalıştıkları sinsi bir oyunla karşı karşıya olduğumuzu rahatlıkla söyleyebilirim. Yine tütünlerimizi bu şekilde taksit taksit alıp daha sonra tütün fiyatını istedikleri ortalamaya çekmeye çalışacaklardır. Buradan sizin aracılığınızla tüm tütün üreticilerimize seslenmek istiyorum: Lütfen tüccarların bu oyunlarına gelmeyelim. Evvela tütünün fiyatını tüccarlardan onların simsarları aracılığıyla öğrenmeye çalışalım. Daha sonra tütünümüzü teslim edip etmeyeceğimize karar verelim. Aksi halde kaybeden tütün üreticilerimiz olacaktır. Tekrar ediyorum; Sakın ola ki tütünlerinizi el el vermeyin. Burada tüccarların büyük bir oyunu var, lütfen bu oyuna gelmeyin. Biz tütünün en 5 evro, hatta bunun üzeri olmasını bekliyoruz. Aksi halde halkımız tarlalara dahi çıkamaz duruma gelecektir” diye konuştu.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.