DEB Partisi ile EFA işbirliği içerisinde Avrupa Parlamentosu’nda Batı Trakya Türk Azınlığı ile ilgili soru önergesi sunuldu

    DEB Partisi ile EFA işbirliği içerisinde Avrupa Parlamentosu’nda Batı Trakya Türk Azınlığı ile ilgili soru önergesi sunuldu

    Avrupa Parlamentosu’nda grubu bulunan ve Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi’nin de üyesi olduğu Avrupa Hür İttifakı (EFA), Batı Trakya Türk Azınlığı’nın eğitim sorunuyla ilgili olarak Avrupa Komisyonu’na soru sundu.

    EFA/Yeşiller partisinden milletvekili Ana Miranda’nın sunduğu soruda Yunanistan’ın Türk dilinde eğitim konusunda ne Lozan Antlaşması’nı ne de AB Temel Haklar Bildirgesini yerine getirmediği vurgulandı.

    “1932 Lozan Antlaşmasına göre Batı Trakya Türk Azınlığı azınlık okullarında kendi ana dilinde (Türkçe) eğitim hakkına ve Türk azınlık okullarını yönetme hakkına sahiptir. Buna rağmen Yunan devleti azınlığın bu hakları kullanmasına izin vermemektedir.” denilen soru önergesinde, Avrupa Komisyonu’nun bu konudaki fikri soruldu.

    Avrupa Parlamentosunda EFA/Yeşiller partisi milletvekili Ana Miranda, Avrupa Komisyonu’na yazılı olarak sunduğu soru önergesinde şu sorulara yer verildi:

    1- Komisyon, Yunanistan’ın Türk dilinde eğitim konusunda ne Lozan Antlaşmasını ne de Avrupa Birliği Temel Haklar Bildirgesini yerine getirmediğinin farkında mıdır?

    2 – Komisyonun yanlış yönlendirilmiş bu politikanın azınlık çocuklarının eğitim umutları üzerinde bıraktığı etki hakkında fikri nedir?

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.