İlhan Ahmet: “Yassıköy’e İkinci Fırsat Okulu açılmasına onay verecek misiniz?”

    İlhan Ahmet: “Yassıköy’e İkinci Fırsat Okulu açılmasına onay verecek misiniz?”

    Demokratik İttifak Rodop Milletvekili İlhan Ahmet, Yassıköy’e İkinci Fırsat Okulu açılması talebinde bulundu. Eğitim Bakanı’na hitaben sunduğu soru önergesinde İlhan Ahmet, Gümülcine’deki İkinci Fırsat Okulu’nun bir şubesinin Yassıköy’e de açılması yönündeki talebini gerekçeleriyle dile getirdi.

    “Hayat boyu eğitim, her vatandaşın eşit hakkıdır!”

    İkinci Fırsat Okulu’na devam etmek için halihazırda yüksek sayıda başvuru bulunduğuna dikkati çeken Milletvekili İlhan Ahmet, “Gümülcine’deki İkinci Fırsat Okulu talebi karşılayamamaktadır. Halihazırda yüksek dayıda başvuru beklemekte, başvuru sahiplerinin 80’den fazlası ise Yassıköy’de ikamet eden kişilerden oluşmaktadır. Hal böyleyken hükümetin ve bakanlığın görevi, hayat boyu eğitim kapsamında tüm vatandaşların eşit şekilde eğitim hakkından yararlanmasını sağlamak ve desteklemektir” diye vurguladı.

    “Bakanlık, Yassıköy’deki vatandaşların ikinci eğitim fırsatını destekleyecek mi?”

    Konuyla ilgili Gümülcine’deki İkinci Fırsat Okulu Müdürü ile Yassıköy Belediye Başkanı’nın girişimlerini de hatırlatan milletvekili, “Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’ne hitaben 20.09.2018 tarihinde talep yazısı da gönderilmiştir. Buna göre, Gümülcine’ deki İkinci Fırsat Okulu’ nun Yassıköy şubesinin kurulması sürecini hızlandırmak için belediye, derslerin yapılacağı mekanlar, ısınma, temizlik vb. ile ilgili tüm teknik sorunların çözülmesine yardımcı olmaya da istekli görünmektedir” diye belirtti.

    Sosyal devlet anlayışı ve eğitimde eşitlik ilkesi gereği ilgili bakanı göreve çağıran milletvekili, “Yassıköy Belediyesi’nde ikamet eden vatandaşların hayat boyu eğitimlerini destekleme kapsamında, talep edilen İkinci Fırsat Okulu Yassıköy şubesinin açılmasına onay verecek misiniz?” diye sordu.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.