Kozlukebir Belediyesi halka destek programları için konferanslar düzenledi

    Kozlukebir Belediyesi halka destek programları için konferanslar düzenledi

    Kozlukebir Belediyesi tarafından ‘İhtiyaç sahipleri için yardım fonu gıda ve temel ihtiyaç malzemeleri yardım programı-TEBA’ çatısı altında halkımıza destek programları gerçekleştirilmiştir.

    Destek programlarının amacı, sosyal dışlanmayı ve yoksulluğu önemli ölçüde azaltabilmek,insanlara bir çok konuda yardım ve destek olabilmektir.

    Bunlar:

     Gıda yardımı

     Temizlik malzemleri ve kişisel bakım ürünleri yardımı

     Sosyal Destek programları gibi günümüzde ciddi anlamda ihtiyaç içeren programlardır.

    Destek programları çerçevesinde, ‘İş bulma, işsizlik ve iş gelişimi ile ilgili danışmanlık hizmeti’ başlığı altında Sirkeli, Kozlukebir, Hemetli ve Mehrikoz köylerinde konferanslar düzenlenmiştir.

    Konferanslarda, halkımız programın faydaları hakkında bilgilendirilmiş ve talep edenlere uzman elemanlarımız tarafından kişisel danışmanlık hizmeti verilmiştir. Daha çok yeni rençber ödemeleri konusunda , alternatif ürün üretimi , hayvancılık ve dağlık bölgedeki odunun kullanılması hakkında konuşmalar gerçekleştirilmiştir.

    Aynı zamanda ‘Kadınların psikososyal gelişimini destekleme’ başlığı altında Sirkeli ve Kozlukebir köylerinde konferanslar düzenlenmiştir. Daha çok yoğunluk aile içindeki düzenli ve dengeli yaşam , alternatif iş seçenekleri, ergen ve aile içi problemler hakkında gösterilmiş ve bu çerçeve içinde konuşmalar şekillendirilmiştir.

    Ayrıca Sirkelli ve Kozlukebir köylerinde katılımın çok fazla olduğu ‘Çocuklar için yaratıcı atölye çalışmaları’ düzenlenmiştir. Haziran ayında başlayan ve geçtiğimiz günlerde bir etkinlik çerçevesinde tamamlanan programa yaşları 6 ile 12 arasında değişen 100 çocuk katıımıştır.

    İlk bölüm de tiyatro tarzı gösteriler, müzikli oyunlar, folklör ve resim gibi çeşitli etkinlikler düzenlenirken , ikinci bölümde ise, futbol, hantbol ve voley gibi sportif aktiviteler uzman ekip tarafından düzenlenmiştir.

    Önemle belirtilmelidir ki, bu etkinlikler ve konferanslar kimseden ücret talep edilmeden ‘ Kozlukebir Belediyesi Κέντρο Κοινότητας’ ın desteğiyle düzenlenmiştir.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.