BTTÖB Başkanı Aydın Ahmet “Azınlık Eğitimi”ni anlattı

    Previous Next

    BTTÖB Başkanı Aydın Ahmet “Azınlık Eğitimi”ni anlattı

    Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) İzmit Şubesi’nin 50. Kuruluş Yıldönümü Etkinlikleri çerçevesinde İzmit’te, 19 Ekim 2018 tarihinde, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Konferans salonunda düzenlediği konferansta, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Aydın Ahmet, “Azınlık Eğitimini ve Sorunlarını” anlattı.

    İTB Başkanı Ozan Ahmetoğlu’nun da İTB’nin 35 yıllık hukuk sürecini anlattığı konferansta, BTTÖB Başkanı Aydın Ahmet Lozan Antlaşması’nın Batı Trakya Türk Azınlığı’na sağladığı eğitim özerkliğini ve tek taraflı azınlığın fikri alınmadan çıkarılan yasalarla eğitim özerkliğinin nasıl bitirilmek istendiğini anlattı. Anaokul hususunda azınlığın talebi olan azınlık eğitim sistemi içersinde çift dilli Türkçe – Yunanca eğitim verecek anaokul talebinin karşılanmadığını, azınlık ilkokullarındaki sıkıntıları ve kapatılan azınlık okullarını, ortaokul ve liselerin sayıca yetersizliğini ve azınlığın yeni okul taleplerinin neden karşılanmadığını örneklerle ifade etti. Ayrıca üniversite eğitimi ve üniversite sonrası yaşanan sıkıntıları dile getirdi. Güncel bir sorun olan ilkokullardaki Yunanca ders kitabı talebini ve boykot nedenlerinin yanı sıra azınlık eğitiminin sorunlarının ivedilikle çözüme kavuşturulması için öneri ve talepleri dile getirdi.

    Batı Trakya Türklerinin sorunlarının ele alındığı konferansa, İzmit Başiskele Kaymakamı Atilla Kantay, AK Parti Kocaeli İl Yönetim Kurulu Üyesi Halil Güngör Dokuzlar, CHP İl Başkan Yardımcısı Selim Yıldız, DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP İzmit Belediye Meclis Üyesi Aliye Hale Meriç, Kocaeli Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Tahir Akman, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Doğan Kara, Gölcük İlçe Tarım Müdürü Nebahat Hocaoğlu, Kocaeli Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Selçuk Koç, Yalakdere Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Kırbaş, Kocaeli Trakya İlleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Kazım Bayar, Yeniköy Merkez Mahalle Muhtarı Mümin Cengiz, Hacıhızır Mahalle Muhtarı Hüseyin Kılıç, BTTDD İzmit Şubesi Eski Başkanları Cihat Uçar, Sabri Mutlu, Engin Nazır, Eski Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, dernek üyeleri ve İzmit’teki Batı Trakyalı soydaşlar katıldı.

    Konferansın sonunda BTTDD İzmit Şubesi Başkanı Lütfü Bodur BTTÖB Başkanı Aydın Ahmet’e bir plaket takdim etti. Başkan Aydın Ahmet de hem İzmit Başiskele Kaymakamı Atilla Kantay’a hem de Başkan Lütfü Bodur’a BTTÖB’nin yayını olan kitapları hediye etti.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.