Batı Trakya ve Sadık Ahmet Türk dizisinde yer aldı

    Batı Trakya ve Sadık Ahmet Türk dizisinde yer aldı

    Türkiye’de FOX TV kanalında yayımlanan Savaşçı dizinde, Batı Trakya ve Batı Trakya Türklerinin unutulmaz lideri Dr. Sadık Ahmet’ten övgüyle bahsedildi.

    Dizinin 51. bölümünde senaryo gereği Türk Dünyası Kurultayı’nın yapıldığı sırada Albay İbrahim Kopuz karakterinde askeri bir yetkili konuşması sırasında Batı Trakya ve Batı Trakya Türklerinin unutulmaz lideri Sadık Ahmet’ten bahsetti.

    Bahse konu konuşmada Albay Kopuz, “Biz bugün burada bir ilk adım atıyoruz. Bu adım yüzyılların rüyasıdır. Biz, bizden once kuşaklar boyunca görülen bir düşü gerçek kılmak, büyük Türk birliğinin ilk adımlarını atmak üzere yola çıkıyoruz. Bu adımın kutlu olmasını dilerim. Türk ulusunun hizmetindeki bir asker olarak kuşkusuz bu adımın beni en çok heyecanlandıran bölümü bugün temellerini attığımız Türk Dünyası Ortak Müdahale gücüdür. Bu aslında Metehan’dan bu yana gelen bir mirasın dirilişi ortak bir büyük Türk ordusuna geçişin ilk adımıdır. Kuşkusuz önümüzde büyük zorluklar, büyük engeller var. Ama yarın sabah Ankara’da eğitime başlayacak olan küçük askeri birlik bizim bugün burada yazdığımız tarihin ilk cümlesi olacaktır. Bu aynı zamanda Metehan’ların, Bilge Kağan’ların, Alparslan’ların, Fatih’lerin, Osman Batur’ların, Rauf Denktaş’ların, Sadık Ahmet’lerin, Gaspıralı İsmailbey’lerin ve Mustafa Kemal Atatürk’lerin gördüğü büyük düşün gerçek olmaya başlamasıdır. Çok çalışmamız lazım. Bunun bilincindeyiz” ifadelerine yer verdi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.