6. Uluslararası Eğitim Programları ve Öğretimi Kongresi

    Previous Next

    6. Uluslararası Eğitim Programları ve Öğretimi Kongresi

    Altıncı Uluslararası Eğitim Programları ve Öğretim Kongresi (EPOK/ICCI-2018) “Orta Öğretimde Program Çalışmaları” ana temasıyla Kafkas Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Eğitim Programları ve Öğretim Derneği işbirliği ile 11-13 Ekim 2018 tarihlerinde Kars’ta düzenlendi.

    Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği adına Genel Sekreterimiz Uzman Türkolog Mümin MÜMİN katılım sağladı. Bahsi geçen uluslararası kongrede Batı Trakya Azınlığı Orta Öğretim Eğitim Programlarını sunmak üzere bildiri hazırlandı.

    Kongre, 11 Ekim 2018 Perşembe günü saat 10:00’da Kafkas Üniversitesi Kongre Merkezinde Protokol konuşmaları ve Çağrılı konuşmacıların sunumları ile başladı. Çağrılı konuşmacılar alanlarında uzman bilim insanlarıydı. Çukurova Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ahmet DOĞANAY, Amerika’dan Prof. Dr. Todd Alan PRICE, Azerbaycan Pedagoji Üniversitesi’nden Doç. Dr. Galip Şerifov MÖSÜMOĞLU, orta eğitim programlarının geliştirilmesi konularında sunumlar gerçekleştirdiler.  

    Aynı gün saat 14:00 itibari ile bilim insanlarının hazırlamış ve tebliğ etmiş oldukları bildiri sunumlarına geçildi. Genel Sekreterimiz Uzman Türkolog Mümin MÜMİN de “Yunanistan (Batı Trakya Bölgesi’nde) Eğitimi Türkçe – Yunanca Olan Azınlık Orta ve Lise Okullarında İki Dilli Eğitim”, konulu sunusunu 11 Ekim 2018 Perşembe günü saat 14:00’da gerçekleşen 1.Oturumu, Amfi 1 salonunda aktardı. Oturum, Kafkas Üniversitesi’nde eğitim gören lisans, Yüksek lisans, Doktora öğrencileri ve Öğretim Üyelerinin yoğun katılımı, ilgi ve alakası ile tamamlandı. Oturum sonunda konuya yönelik sorular yöneltildi. Birinci gün sunuları 20 farklı eşgüdümlü oturumda akşam saat 19:00’da tamamlandı.

    Kongrenin ikinci günü olan 12 Ekim 2018 Cuma günü de sunumlar saat 9:00’da başlayıp akşam 19:00’a kadar devam etti. Gün içinde eşgüdümlü 40 oturum gerçekleştirilip eğitim programları ile ilgili farklı bildiriler sunuldu.  Aynı gün Amfi 1 salonunda bir panel gerçekleştirildi. “Orta Öğretim Öğretmen Yetiştirme Programlarının Geleceği”  konulu panelde Ankara Üniversitesi’nden Prof. Dr. Fatma HAZIR BIKMAZ, Muğla Sıtkı Koçaman Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hasan ŞEKER, Anadolu Üniversitesi’nde Prof. Dr. Meral GÜVEN ve Çanakkale On sekiz Mart Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hülya GÜVENÇ panelist olarak katılıp konu üzerine sunumlar gerçekleştirdiler.

    Kongre kapsamında eğitim hayatında yeni program, uygulamalar, sınav sistemleri, müfredat konularında bildiriler ve sunumlar gerçekleştirildi. 12 Ekim 2018 Cuma saat 19:00’da genel değerlendirme yapılıp sonuç bildirgesi sunulduktan sonra kapanış gerçekleşti.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.