Avrupa Komisyonu verebilirsin diyor hükümet gasp ediyor!

    Previous Next

    Avrupa Komisyonu verebilirsin diyor hükümet gasp ediyor!

    Demokratik İttifak Rodop Milletvekili İlhan Ahmet, tarım sektöründe özellikle Azınlığı yakından ilgilendiren tütünün geleceği konusunda bir dizi temasta bulunmak üzere Brüksel’e gitti.

    Avrupa Birliği’nin merkezi Brüksel’e gerçekleştirdiği çalışma ziyareti kapsamında İlhan Ahmet, Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker’ın Baş Sözcüsü Margaritas Schinas ve Avrupa Birliği Tarım Politikasından Sorumlu Komiseri Thasos Chaniotis ile bir araya geldi. 10 Ekim Çarşamba günü gerçekleşen ikili görüşmelerde, tütün üreticilerinin prim talepleri öncelikli gündem maddesi olarak yer aldı.

    Tütün üreticisine maddi kaynak aktarılmasına AB’den bir kez daha destek geldi!

    Tütün üreticilerine tütün primlerinin iadesi talebiyle ilk kez 2016’nın Mayıs ayında Brüksel’de girişimlerde bulunan milletvekili İlhan Ahmet, ikincisini gerçekleştirdiği bu çalışma ziyaretinde de konunun takipçisi oldu.

    İlhan Ahmet, AB Komisyonu Baş Sözcüsü Schinas ve AB Tarım Politikasından Sorumlu Komiseri Chaniotis ile yapılan her iki görüşmenin de AB Tarım ve Kırsal Kalkınma Komiseri Phil Hogan’ın “Hükümet isterse, AB tarım destek fonundan Yunanistan’a ayrılan paydan tütün üreticisine ek maddi destek aktarabilir” şeklindeki kararını teyit eder mahiyette geçtiğini belirtti. 

    SirizAnel, tütüncünün prim hakkını gasp ediyor!!

    İkili görüşmelerin ardından bir değerlendirme yapan Rodop Milletvekili İlhan Ahmet, tütün üreticisinin prim hakkının, iktidardaki SirizAnel hükümetince gasp edildiğini vurguladı. İlhan Ahmet, “Avrupa Birliği’nde tarımla ilgili üst düzey yetkililerden ilk önce Hogan’ın, bugün ise Schinas ve Chaniotis’in açıkça ifade ettiği gibi bölgemizdeki tütün üreticilerine ek maddi destek aktarılması mümkün iken hükümet, tütün üreticisine bu desteği vermemekte ısrar etmektedir. Bölge ve Azınlık milletvekili olarak gerek ulusal gerekse AB merkezli sürdürdüğüm girişimlerle, tütüncünün bu hakkını adeta gasp eden SirizAnel’e karşı Azınlığımızın ve tütüncümüzün haklarının takipçisi olmaya devam edeceğim” dedi.   

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.