Batı Trakyaklı’ların 'ŞÜKRÜ AMCASI' dualarla anıldı

    Previous Next

    Batı Trakyaklı’ların 'ŞÜKRÜ AMCASI' dualarla anıldı

    Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Bursa Şubesi'nin kurulduğu 1974 yılından 1990 yılına kadar aralıksız başkanlığını yapan, Bursaspor eski Başkanı, duayen sanayici Şükrü Şankaya, ölümünün 13'üncü yılında kabri başında anıldı. Yardımsever ve mütevazı kişiliğiyle Bursa'nın gönlünde taht kuran, ancak Batı Trakya Türkleri'nin haklı mücadelesine sağladığı katkılarla Batı Trakyalılar arasında çok özel bir yeri olan duayen sanayici için, yakınları ve sevenleri bir kez daha Ahmetpaşa Mezarlığı'nda bir araya geldi.

    Aile bireylerine taziyeler iletildi...

    Törene merhum Şükrü Şankaya'nın yeğeni Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar, oğlu Yeşim Tekstil CEO'su Şenol Şankaya, kardeşi Bursaspor Divan Kurulu Onursal Başkanı Kadir Şankaya'nın yanı sıra, aynı zamanda bu isimlerin üyesi olduğu BTTDD Bursa Şubesi'nin yöneticileri katıldı. Törende, BTTDD Bursa Şubesi'ni Başkan Uzm. Dr. Ali Eminlatif, 2. Başkan Hasan Ali Çavuş, Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Özbek, Denetim Kurulu Üyesi Naim Karagöz, Dernek Görevlisi Zekeriya Osman ve Batı Trakya Spor Kulübü Osmangazi Şube Başkanı Özkan Altınkol temsil etti. BTTDD Bursa Şubesi Yöneticileri, Cavit Çağlar ve merhumun oğlu Şükrü Şankaya ile Kadir Şankaya'ya taziyelerini iletti.

    Hemşehrilerinin kalbinde özel bir yeri var...

    BTTDD Bursa Şubesi Başkanı Ali Eminlatif törenin ardından yaptığı açıklamada, Şükrü Şankaya'nın Batı Trakyalılar arasında çok özel bir yeri olduğunu söyledi. Eminlatif, ''Şükrü Amca'yı 13 yıl değil, asırlar da geçse hemşehrileri unutmayacaktır. Kurulduğu günden itibaren 16 yıl başkanlığını yaptığı BTTDD Bursa Şubesi'nde onun ve arkadaşlarının gösterdiği yolda yılmadan yürümeye ve Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı'nın Yunanistan'daki hak arama mücadelesine son nefesimize kadar katkı sağlamaya devam edeceğiz'' ifadelerini kullandı.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.