Baltacı: “Biz veliler sinerji refleksimizi sabitleştirdik, gelişmeleri takip ediyoruz”

    Baltacı: “Biz veliler sinerji refleksimizi sabitleştirdik, gelişmeleri takip ediyoruz”

    Yunanca kitaplar konusundaki karmaşa nedeniyle yaklaşık 10 gündür eylem yapan 48 Azınlık İlkokulu’nun boykota son vermesinin ardından İskeçe Merkez Azınlık İlkokulu Encümen Heyeti Başkanı Hüseyin Baltacı bir açıklama yayımladı.

    Açıklamada, “Bizler İskeçe Merkez Türk Azınlık İlkokulu velileri, okulumuzda daha iyi bir eğitim talebiyle gerçekleştirdiğimiz boykotla çocuklarımıza karşı olan görevimizi yerine getirdiğimize inanıyoruz” diyen Baltacı, “Bizler veliler olarak, sinerji reflekslerimizi sabitleştirdik ve randevumuzu 15/10/2018 tarihine belirledik. Gözümüz kulağımız gelişmeleri takip etmekte” dedi.

    Hüseyin Baltacı’nın yayımladığı açıklama şöyle:

    “Bizler İskeçe Merkez Türk Azınlık İlkokulu velileri, okulumuzda daha iyi bir eğitim talebiyle gerçekleştirdiğimiz boykotla çocuklarımıza karşı olan görevimizi yerine getirdiğimize inanıyoruz. Sevgiyi ve inancı bayrak yaparak, İskeçe’den 40 Azınlık İlkokulu ve Gümülcine’den 8 Azınlık İlkokulu birlikte hareket ederek, kaliteli bir azınlık eğitimi için çocuklarımızın geleceğinden duyduğumuz samimi endişelerimizi dile getirdik. Hedefe ulaşma yolculuğunda, açık ve net bir şekilde, talebimizin devlet okullarında okutulan kitapların azınlık ilkokullarındaki çocuklara dağıtılması olduğunu, yerel ve bölge yetkili mercilerini bilgilendirerek yerine getirdik. Milletvekillerinin, Eğitim Bakanı ile görüşmelerinin ardından, veliler ile bakanlığın nevraljik birimleri arasında bir iletişim kanalı meydana geldi. Dürüst ve yapıcı bir diyalog çerçevesinde ve sorunun çözülmesi yönündeki verilen sözler dikkate alınarak tüm veliler oybirliği ile eylemi sonlandırmaya karar verdi. Bizler veliler olarak, sinerji reflekslerimizi sabitleştirdik ve randevumuzu 15/10/2018 tarihine belirledik. Gözümüz kulağımız gelişmeleri takip etmekte.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.