Danışma Kurulu'ndan Yunanca kitap sorunuyla ilgili açıklama...

    Danışma Kurulu'ndan Yunanca kitap sorunuyla ilgili açıklama...

    Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu, azınlık okullarında devam eden Yunanca kitap sorunuyla ilgili gelişmeleri değerlendirmek üzere 2 Ekim 2018 Salı günü Gümülcine Türk Gençler Birliği’nde toplanmıştır.

    Danışma Kurulu, azınlık milletvekillerinin Eğitim Bakanı’yla yaptığı görüşmeden sonra 1 Ekim 2018 Pazartesi günü Azınlık Okulları Encümen Heyeti temsilcilerinin azınlık milletvekilleriyle birlikte Atina’da Eğitim Politikaları Enstitüsü ile yapılan görüşmeleri memnuniyetle karşılamıştır. Yapılan toplantıda her iki görüşme değerlendirilmiş ve sonuçları üzerinde görüş alışverişinde bulunulmuştur. Özellikle Eğitim Politikaları Enstitüsü’nde gerçekleştirilen toplantı üzerinde durulmuş ve elde edilen sonuçlar azınlık eğitimi ve velilerin talepleri açısından tatmin edici bulunmuştur. Veliler ve encümenlerin başlattığı ve 48 azınlık ilkokulunda yapılan boykottan sonra daha iyi bir azınlık eğitimi ve daha iyi bir azınlık okulu için verilen mücadelede yetkililerle bir diyalog ortamının başlamış olmasını olumlu bir gelişme olarak değerlendiriyoruz. Bu diyalog ve istişare sürecinin sağlıklı bir şekilde devam etmesi, azınlık eğitiminin iyileştirilmesi için ortaya konan taleplerin yerine getirilmesinin hayati öneme sahip olduğunu ve diyalog sürecinin aksamadan ve kesintiye uğramadan devam etmesi gerektiğini vurgulamak isteriz.

    Azınlık okullarımızdaki eğitim kalitesinin iyileştirilmesi ve çocuklarımızın daha iyi bir eğitim alabilmeleri için 12 gün boyunca demokratik bir eylemi sürdüren tüm öğrenci velilerini ve encümen heyeti üyelerini takdirle karşıladığımızı bir kez daha ifade etmek isteriz. Halkımızın bu mücadelesinin daha iyi ve kaliteli bir azınlık eğitimine kavuşma yolunda çok önemli bir katkı sağlayacağına inanmaktayız. Bu bağlamda; Eğitim Bakanlığı yetkilileriyle Atina’da yapılan görüşmelerin azınlığımızın taleplerini önemli ölçüde karşılanması açısından elde edilen kazanımı göz önüne alarak velilerin sürdürdüğü boykotların büyük ölçüde amacına ulaştığını değerlendirilmekte, bu boykotların çocukların yararına son bulması temennisi ile bakanlık yetkilileriyle diyalogların devam etmesi yönünde hemfikir olduğumuzu belirtiriz.

    Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu olarak, verilen mücadelede gelinen noktayı ve okullarımızda yapılan boykotları ele alarak değerlendirecek olan encümen heyetleri ve öğrenci velilerinin, azınlık eğitimi ve öğrencilerin geleceği konusunda en doğru kararı vereceğine inandığımızı ifade eder, daha iyi bir azınlık eğitimi ve daha iyi bir azınlık okulu için verilecek tüm demokratik mücadeleleri desteklediğimizi vurgularız.

    Kamuoyuna önemle duyurulur,

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.