Eylem sona erdi okulların açılmasına karar verildi

    Eylem sona erdi okulların açılmasına karar verildi

    Yunanca kitaplar konusundaki karmaşa nedeniyle yaklaşık 10 gündür eylem yapan 48 Azınlık İlkokulunun encümen heyetleri yapılan toplantı sonucunda oybirliğiyle 3 Ekim Çarşamba sabahından itibaren okulların açılmasına karar verdi.

    İskeçe Türk Birliği'nde 2 Ekim Salı akşamı gerçekleştirilen toplantıda, velileri temsilen Atina'da bazı görüşmeler yapan İskeçe Merkez Azınlık İlkokulu Encümen Heyeti Başkanı Hüseyin Baltacı, Kireççiler Azınlık İlkokulu Encümen Heyeti Başkanı Ahmet Kara ve Milletvekili Hüseyin Zeybek yapılan görüşmeler hakkında encümen heyetlerine ve velilere bilgi verdiler.

    Heyet, yapılan görüşmelerde iki konunun ön plana çıktığını ifade etti. İlk olarak , bir kaç gün içinde Frangudaki kitaplarının bu sene için kaldırılmasının zor olduğu ancak devlet okullarında okutulan kitapların öğrencilere dağıtılması için okul yönetimlerine daha somut bir yazının gönderileceği ifade edildi. İkinci olarak ise milletvekillerinin önerisi doğrultusunda Eğitim Bakanı Gavroğlu'nun da kabul ettiği bir çalışma grubunun oluşturulacağı ve bu çalışma grubu içerisinde konunun uzmanı akademisyenlerin yanı sıra azınlığın önereceği temsilcilerin de yer alacağı belirtildi. Bu çalışma grubunun iki üç hafta içerisinde oluşturulacağı ve yapacağı çalışma sonrası azınlık okullarındaki Yunanca müfredatta atılması gereken adımlarla ilgili bir rapor hazırlanacağı belirtildi.

    Atina'daki görüşmelere katılan Milletvekili Hüseyin Zeybek, Hüseyin Baltacı ve Ahmet Kara bütün bu gelişmeleri yakından takip edeceklerini ve encümen heyetlerini bilgilendireceklerini ifade ettiler.

    Yapılan değerlendirmeler ve istişareler sonucunda encümen ve veliler yaşanacak gelişmeleri takip etmek üzere belirli bir zaman dilimine ihtiyaç duyulduğuna ve bu süreçte okulların daha fazla kapalı kalmasına gerek olmadığından 3 Ekim Çarşamba sabahı itibariyle okulların açılmasına karar verdiler.

    Encümen heyetleri son olarak yaşanacak gelişmeleri değerlendirmek üzere 15 Ekim Pazartesi akşamı saat 19:00'da İskeçe Türk Birliği'nde tekrar toplanma kararı aldılar.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.