Gavroglu, Milletvekillerinin Önerilerini Kabul Etti!

    Gavroglu, Milletvekillerinin Önerilerini Kabul Etti!

    xronos.gr sitesinin haberine göre Azınlık milletvekilleri Mustafa Mustafa, Ayhan Karayusuf ve Hüseyin Zeybek Eğitim Bakanı Gavroglu ile görüştüler. Görüşmede, eğitim araçları konusunda bir bilim kurulu oluşturulmasına karar verildi. Oluşturulacak   bu kurul eğitim araçlarının zenginleştirilmesi ve çağdaş hale getirilmesi konusunda önerilerde bulunacak. Öneri Azınlık milletvekilleri tarafından öne sürüldü.

    “Frangudaki Programı” olarak da bilinen ve bundan 20 yıl önce uygulamaya sokulan “Müslüman Çocuklarına Yunanca Eğitim” programının yenilenmemesi ve çağdaş hale getirilmemesinden sonra İskeçe bölgesindeki okullarda veliler tarafından boykot eylemleri başlatılmıştı. Veliler devlet okullarında okutulan Yunanca kitapların Azınlık okullarına da dağıtılmasını talep etmekteydiler. Boykot çığ gibi büyüdü ve İskeçe’deki okulların çoğunluğu ile Rodop ilinden 5 civarında okul eyleme destek verdi.

    Milletvekillerinin önerilerini Eğitim Bakanı Gavrıoglu’nun kabul etmesinden sonra, boykot eyleminin devam edip etmeyeceğine yine veliler karar verecek.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.