İskeçe ve Rodop Evros İlleri SÖPA Mezunu Öğretmen Dernekleri’nin ortak basın açıklaması

    İskeçe ve Rodop Evros İlleri SÖPA Mezunu Öğretmen Dernekleri’nin ortak basın açıklaması

            Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte gündeme gelen Yunanca ders kitaplarının yetersizliği ve bu kitaplarının yenilenmesi konusu aslında eğitim camiasının yeni bir talebi değildir. Uzunca bir süreden beri, derneklerimizin de ortak ve değişmez taleplerinden biri olan bu konu, sorun olmaya devam etmiş ve maalesef günümüze kadar bir çözüme kavuşmamıştır. Nihayetinde azınlık velisinin çocuklarını okula göndermeyerek dersleri boykot etmelerine kadar varmıştır. Bu gün itibarıyla, özellikle İskeçe İli’nde olmak üzere onlarca okulumuzda ders yapılmamaktadır.

             Azınlık okullarında eğitim, Türkçe ve Yunanca olmak üzere iki dilde yapılmaktadır. Bu nedenle bu okullardan mezun olan öğrencilerin, ana dili Türkçe’ nin yanında, yaşadığı ülkenin resmi dili Yunanca’ yı da iyi bilmeleri, doğal olarak toplumun beklentisidir.

             Frangudaki Programı’yla yaklaşık yirmi yıl önce, azınlık öğrencisinin Yunanca’ yı daha iyi öğrenmesi düşüncesiyle okullarımıza giren ve belki de belli bir geçiş dönemi için yararlı hatta gerekli olduklarına inandığımız bu kitaplar, azınlık toplumunun eğitim seviyesinin de artmasıyla birlikte artık misyonunu tamamlamıştır ve yürürlülükten kalkmaları gerekmektedir. Kapasite bakımından azınlık öğrencisi, artık devlet okullarıda okutulan kitapları kaldırabilecek düzeyde olduğunu düşünmekteyiz. Dolayısıyla devlet okullarında okutulan kitapların, gerekirse, küçük çaplı bazı değişiklikler yapılarak azınlık okullarında da okutulmaları arzumuzdur.

           Türkçe müfredatı öğretmenleri olarak, kitap sorunu hakkında öğrenci velileriyle aynı görüşü paylaştığımızı belirtiyor, hükümetten bir an önce gerekli adımları atıp sorunu çözmesini bekliyoruz.

                                       Yönetim Kuruları adına

               Başkan                                                            Başkan

     

            Salih AHMET                                             Nurettin KIYICI

     

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.