Necmettin Hüseyin: “Bu daha başlangıç”

    Necmettin Hüseyin: “Bu daha başlangıç”

    Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Av. Necmettin Hüseyin Batı Trakya Türk Azınlık okulların da devam eden boykot eylemi ile ilgili değerlendirmeler de bulundu. Batı Trakya Türk Azınlığı’nın okullarında başlayan hak arama mücadelesi için “bu daha başlangıç” ifadesini kullandı.

    Hüseyin “ Batı Trakya’da kangrenleşmiş olarak yıllardır karşımızda duran anadildeki kitap sorunu yanında diğer kitaplardaki sorunlar, yeni eğitim yılının başlaması ile tekrar hortlayınca, top yekün bir mücadeleye dönüştü.

    Kapatılan okullar sorununa karşı verilen mücadelenin yanında, eğitime devam eden okulların koşullarındaki adaletsizliğin düzeltilmemesi meselesine karşı da toplumumuzun mücadelesi ortadadır. Bu konuda son bir haftadır çocuklarımızın geleceği için Batı Trakya Türk azınlığının her bir ferdi mücadeledeki ses tonunu yükseltti ve yükseltmeye devam ediyor.

    Yaklaşık 25 yıldır çağdışı kitaplara mahkum edilen çocuklarımız, eğitim hayatlarının devam eden dönemlerinde bunun büyük eksikliğini hissettiği de açıktır. Batı Trakya Türk Azınlığının yıllardır gasp edilen tüm haklarının yanında eğitim sorunun da bu kadar kronikleşmesi sonrasında birilerinin çağrısı olmaksızın, birilerinin teşviki olmaksızın, toplum çocuklarının ve kendi geleceği  için sesini yükseltti. Gündemde olan sorunun da varlığının haykırılması yanında tek sevindirici olan yanı da budur.

    Dalga dalga toplum tepkisini genişletmekte ve azınlık olarak yaşamakta olduğu ülke Yunanistan’da hakkını aramaktadır. Yunan devletinin azınlığın okullarına müdehalesi sonucu olarak çağdışı eğitim koşullarına mahkum edilen insanlarımızın haklı feryadıdır. Azınlığın kendi idaresinde olması gereken okullarındaki yönetim hakkı gasp edilerek teker teker kapatılmaya zorlanması sürecinde bu haklı tepkilerin bir dönüm noktası oluşturacağından hiç şüphemiz yoktur. Azınlık kendi okullarının yönetimine adeta bu tepkisiyle yeniden el koymaya hazır olduğunu açıkça göstermiştir. Gasp edilen tüm hakkının iadesi için bu bir başlangıçtır.

    Son üç yıldır toplumsal duyarlılığın arttığı günlerin yakın olduğunu her söylediğimizde belki bunlar inanılmaz, olamayacak şeyler olarak adlandırılıyordu. Ancak bugün görüyoruz ki Batı Trakya Türk Azınlığı kendi sorunları konusunda dünden daha fazla ilgili ve bilgilidir. Bu ilgi ve sahiplenme daha da artacaktır ve bu anlamda da görmeyenlere duymayanlara söylüyoruz bu daha bir başlangıçtır diyoruz.

    Belirttiğimiz gibi birkaç gün önce bir okulla başlayan mücadele, dalga dalga yayılarak onlarca okula ulaşmış ve ulaşmaya devam edecektir. Bu mücadele de sadece eğitimdeki sorunlar için değil, azınlık olarak bu güne kadar gasp edilen tüm hakların yeniden kazanımına kadar devam edecek bir mücadeledir. Bu mücadeleyi yarında müftülüklerimiz, vakıf mallarımız ve dini özgürlüklerimiz için camilerimizde, uygulanan ekonomik ayrımcılık için işçisi, esnafı ve çiftçisinin kenetlenmiş mücadelesinin yanında etnik kimliğimizin inkarı karşısında da Batı Trakya Türklerini top yekün meydanlardaki mücadelesi ile göreceğiz. 

    Tüm bu mücadelenin yanında insanlarımızın her alanda yürüttükleri hak arama mücadelesinin, birbirine kenetlenmiş şekilde toplumsal  aidiyet ruhu ile var olduğu da bir gerçektir. Dünyanın neresinde olursa olsun bugün toplamda bir milyona yaklaşan ulaşabildiğimiz veya ulaşamadığımız her bir Batı Trakya Türkü iliklerine kadar işleyen Batı Trakyalılık ruhunu yaşamakta ve yaşatmaktadır. Yerindeki mücadeleyi de sonuna kadar desteklemektedir. Aksini iddia edecek kişilerin de bu topluma aidiyetinin olduğunu söylemek zaten mümkün değildir.

    Bizlerde Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği olarak bu güne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de her zaman vatanımız Yunanistan’da azınlık olarak yaşamlarını devam ettiren Batı Trakya Türkleri’nin, legal yollarla haklı hak arama mücadelelerinin destekçisi ve tarafı olduğumuzu, bizden beklenen desteği de ortaya koyma iradesini her zaman açıkça gösterdiğimizi de  beyan ederiz.

    Temennim  kendilerine defaatle çağrıda bulunduğumuz yetkililerin sesimize kulak vererek bu konuda derhal çözüm üretmeleri, her şeyden değerli ve kutsal olan modern ve güncel donatılara sahip eğitim hakkından Batı Trakya Türk Azınlığı’nın çocuklarının da bir dakika daha fazla mahrum kalmamasını sağlamalarıdır. Bizim okullarımızın idaresine müdahaleden vazgeçilmesi, kapatmaya zorlanan okullarımız dahil olmak üzere tamamının idaresinin azınlığa bırakılarak modern eğitim yapacak şekilde tarafımızdan yeniden yapılanmasına izin verilmesidir. Bu duygu ve düşüncelerle  çocuklarına ve geleceğine sahip çıkan her daim yanlarında olduğumuz kardeşlerimizi bir kez daha saygıyla ayakta alkışlıyoruz“ dedi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.