BTTÖB: "Buruk da olsak Avrupa Diller Günü’nü kutluyoruz"

    BTTÖB: "Buruk da olsak Avrupa Diller Günü’nü kutluyoruz"

    BUGÜN AVRUPA DİLLER GÜNÜ’NÜ KUTLUYOR                                                                  

    AZINLIĞIMIZ DAHA İYİ DİL ÖĞRENME MÜCADELESİNDE!

          

    Avrupa’nın tamamında, Avrupa Konseyine üye 47 devlet tarafından temsil edilen 800 milyon Avrupalı hangi yaşta olursa olsun, ister okul içinde ister okul dışında daha fazla dil öğrenmeye teşvik edilmektedir. Dilsel farklılıkların daha yüksek bir kültürler arası anlayışa ulaşmada önemli bir araç olduğu ve kıtamızın zengin kültürel mirasının anahtarı olduğu bilinciyle, Avrupa Konseyi bütün Avrupa’da çok dilliliği desteklemektedir. Avrupa Diller Günü, Strasburg’taki Avrupa Konseyi’nin inisiyatifiyle 26 Eylül 2001’den bu yana, her yıl kutlanmaktadır.

    Bu gün kapsamında, Avrupa çapında, çocuklar için veya çocuklarla birlikte katılım sağlanacak etkinlikler, televizyon ve radyo programları, dil kursları ve konferanslar gibi birçok etkinlik düzenlenmektedir.

    Batı Trakya Türk Azınlığı’nın çocukları ise aileleriyle birlikte Avrupa Diller Günü’nde daha iyi dil öğrenmek için okul önlerinde kitap boykotunda. Ne yaman bir çelişki bu. Ülkemiz resmi dilini daha iyi öğretebilmek için büyük bir çaba içinde olması gerekirken, azınlık çocukları devletinden resmi dili daha iyi öğrenebilmek için kitap talep ediyor. Kısacası resmi dillerin yanında bölgesel ve azınlık dillerini destekleyen Avrupa’dan, ülke olarak öğrenmemiz gereken çok şey var. Avrupa Diller Günü’nün bölgemizde de dilimizin gerekli saygıyı göreceği coşkulu etkinliklerle kutlanacağı günü özlemle bekliyoruz. İki yıl sonra ilkokulda çift dilli Türkçe Yunanca eğitim alacak çocuklarımızın anaokullarında da çift dilli eğitim alması ve ilkokula çift dilde hazırlanması gerektiğini, bu güzel gün vesilesi ile bir kez daha haykırıyoruz. Buruk da olsak Avrupa Diller Günü’nü kutluyoruz.

                                                                                               Saygılarımızla

    BATI TRAKYA TÜRK ÖĞRETMENLER BİRLİĞİ

    YÖNETİM KURULU

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.