Yüksel Özkan: “Yunanistan’a hiç yakışmıyor”

    Previous Next

    Yüksel Özkan: “Yunanistan’a hiç yakışmıyor”

    Türkiye’deki Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan, Batı Trakya Türk Azınlığı'na yönelik hak ihlallerine dikkat çekerek, bunun, Avrupa Birliği (AB) üyesi olan ve kendini 'demokrasinin beşiği' olarak adlandıran Yunanistan'a hiç yakışmadığını söyledi.

    Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Bursa Şubesi, geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) heyetini ağırladı. Bursa Milletvekilleri Prof. Dr. Yüksel Özkan, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Erkan Aydın ve Osmangazi İlçe Başkanı Metin Akyolcular'ın da aralarında bulunduğu heyeti ekibi ile birlikte karşılayan BTTDD Bursa Şubesi Başkanı Uzm. Dr. Ali Eminlatif, öncelikle ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Batı Trakya'nın milli bir dava olduğunun altını çizen Eminlatif, ''Göreve gelmeden önce her siyasi partiye eşit mesafede olacağımızı ve 'bize bir el uzatana biz bin el uzatacağız' demiştik. Öyle de yapıyoruz'' dedi.

    Batı Trakya desteğinizi bekliyor...

    Batı Trakya Türkleri'nin son durumu ile ilgili de bilgi veren Eminlatif, AB üyesi Yunanistan'ın gelir düzeyi en düşük bölgesinin Batı Trakya olduğunu, ayrıca ekonomik kriz kıskacındaki Türk azınlığa Lozan Antlaşmasından doğan haklarının hala verilmediğini söyledi. Buna karşın Türkiye'de sorunların büyük oranda çözüm bulduğunu ifade eden Eminlatif, ''Sizlerden beklentimiz her zaman Batı Trakya'ya destek olmanız. Yunanistan'daki Türk azınlık anavatandan destek almadığı zaman kendini çok yalnız hissediyor'' dedi.

    Türk heyetlere psikolojik baskı...

    CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan da, Batı Trakya ve Balkanların önemine işaret ederek, ''Buralarda iki kelime özdeşleşmiştir; 'Türk' demek 'Müslüman' demek, 'Müslüman' demek 'Türk' demektir. Balkanlarda yaşayan Türk ve Müslüman toplumlar, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir karakoludur ve Türkiye'nin güvencesindedir'' dedi. Batı Trakya'ya, balkanlara sık sık gittiklerini ve sorunları iyi bildiklerini dile getiren Özkan, ''Eğitimden inanca, etnik kimlikten sivil toplum örgütlerine kadar her alanda ciddi sorunlar var. Bu, AB'nin üyesi ülkelerini 'demokrasinin beşiği' olarak adlandıran Yunan yöneticilere hiç yakışmıyor. Uluslararası mahkemelerde dava kazanılmasına rağmen İskeçe Türk Birliği'nin tabelasını hala astırmıyorlar. En son 24 Temmuz'da merhum Dr. Sadık Ahmet'in anma etkinliğinde Batı Trakya'ya ve kurduğu partisi DEB'i ziyaret ettiğimde, oraya gelen Türk heyetlere büyük baskı uygulandığını gördüm. Yunan polisi psikolojik baskı yapıyor. Hudutta işlemler geciktiriliyor...'' diye konuştu.

    Kimsenin toprağında gözümüz yok...

    Batı Trakya'nın sorunlarının bir siyasi parti gözüyle değil, ülkenin ulusal çıkarları çerçevesinde her zaman ilkeli politikalarla ele alınması gerektiğinin altını çizen Yüksel Özkan, ''CHP'nin tutumu Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten bu yana böyle olmuştur ve olmaya devam edecektir. Bizler her zaman sizlerle beraber olacağız. Ankara'da kapımız her zaman açık'' ifadelerini kullandı. Atatürk'ün 'Yurtta sulh cihanda sulh' sözünü hatırlatan Özkan, ''Bizim parti olarak da ilkemiz bu. Kimsenin toprağında gözümüz yok ama oradaki soydaşlarımızın uluslararası anlaşmalardan kaynaklanan haklarının korunması noktasında Türkiye Cumhuriyeti her zaman gereğini yapmalıdır'' diye konuştu. Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Batı Trakya Türkleri'nin hak arama mücadelesine her zaman destek verdiklerini belirtirken; Erkan Aydın ise BTTDD'nin önemine ve etkinliğine dikkat çekti.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.