Batı Trakya Spor Kulübün'den Kapadokya gezisi

    Previous Next

    Batı Trakya Spor Kulübün'den Kapadokya gezisi

    Türkiye'deki Batı Trakya Spor Kulübü Osmangazi Şubesi'nin üyeleri ve ailelerinden oluşan 44 kişilik ekip Kapadokya turu gerçekleştirdi.

    Geziyle ilgili olarak Batı Trakya Türkileri Dayanışma Derneği tarafından yapılan açıklama şöyle:

    Bursa'dan gece yarısı hareket eden ekip sabahın ilk ışıkları ile açık hava müzesi tabir edilen yerden, 120 mt aşağıdaki Ihlara vadisini seyrederek güne başladı. Gediz ırmağı boyunca MS 4. yüzyılda kayalara oyulmuş tarihi yapıların panaromik gezisi ile devam eden turda bir sonraki durak Narlıgöl'dü. Devamında yaklaşık 80 metre yerin altında kurulan Derinkuyu yeraltı şehrine geçildi.

    Derinkuyu'dan sonra verilen öğle yemeği molası devamında Hacı Bektaş Veli türbesi ziyaret edildi. Akşam otele yerleşmeden önce, yöreden geçen Kızılırmak'tan sağlanan toprak ile çömlek yapımı atölyesi gezilerek isteyenler çömlek yapma fırsatı yakaladı.

    İkinci gün sabah ilk durak Göreme Açık Hava müzesi oldu, burada peri bacalarının ziyareti gerçekleştirildi.

    Bir sonraki durak Keşişlet Vadisi ile devamında Hayaller vadisi oldu.

    Güvercinlik Vadisinden kuşbakışı tüm bölgenin seyredilmesi ve resim çekilmesinin ardından Asmalı Konak dizisinin çekildiği Mustafapaşa köyü ziyaret edildi..

    Öğle yemeği sonrası yörede çıkan Onyx taşının işlendiği atölye ve meşhur bağların şaraba dönüştürüldüğü tarihi mekan ziyareti sonrası da ekip Bursa'ya dönüş için yola çıktı.

    Kapadokya kültür turunu gerçekleştiren Batı Trakya Spor Kulübü Osmangazi Şube Başkanı Özkan Altınkol yaptığı açıklmada "Adımız spor kulübü olsa da bizeler Osmangazi Şubesi olarak daha çok sosyal dernekçilik faaliyetleri ile bölgede ikamet eden hemşehrilerimizi kucaklamaya, onların birlik beraberliğini pekiştirmeye, ortaya çıkan sorunları için de tek vücut olarak teşkilat olarak bünyesinde bulunmaktan onur duyduğumuz Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği ile koordineli şekilde çalışarak sorunların tesbiti ve  çözüm yolları ortaya koymak için çalışmalarımızı yürütmekteyiz.

    Bunun yanında da üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda bu tür kültür turları organize ederek faaliyetlerimize devam etmekteyiz. Kapadokya turuna katılan tüm üyelerimizin memnuniyeti bizleri yönetim olarak mutlu etmiş ve bu tür organizasyonlara Batı Trakya Spor Kulübü Osmangazi Şubesi olarak da daha sık tekrarlama kararı almış bulunmaktayız. Bu çerçevede de bir sonraki hafta sonu da 23 Eylül'de günübirlik Şile - Ayva gezisini yine bir otobüs olarak üyelerimiz ile birlikte gerçekleştireceğiz" dedi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.