BTTDD Soma Şubesi'nden Karadeniz turu

    Previous Next

    BTTDD Soma Şubesi'nden Karadeniz turu

    Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Soma Şubesi 7 günlük Karadeniz turu gerçekleştirdi. 5 gece konaklamalı üyelere yönelik 40 kişilik tur düzenleyen Soma Şubesi başarılı etkinliklerine devam ediyor. Derneğimiz şubelerinin bulundukları yerlerde her geçen gün artan aktivitelerine bir yenisi daha eklenmiş oldu.

    Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Soma Şubesi bu yıl faaliyetleri arasına bir yeni etkinliği daha ekleyerek bir haftalık Karadeniz turunu gerçekleştirdi. Üyelerimizin yoğun katılımı ile gerçekleşen turda öncelikle yol güzergahındaki Bolu'da; Mengen, Abant, üzerinden Amasra, Safranbolu Evleri, Cam Balkon, Kastamonu'da; Şerife Bacı, Şeyh Şabani Veli, Asa Suyu ziyaret edilerek devamında Sinop’ta tekne turu güzel vakit geçirildi. 

    Ardından Trabzon’a geçilerek; Atatürk Köşkü, Ayasofya Camii, Sümela Manastırı, Maçka, Çay Fabrikası, Sürmene, Of, Uzungöl gibi ülkemizin görmeye deger tarihi ve turistik yerlerindeki gezilmesinden büyük keyif alan üyelerimiz karadenizin eşsiz güzelliklerine tanıklık etti.

    Gezinin bir sonraki ayağı Rize ve Ordu oldu.  Rize'de yine yoğun bir programla marka haline gelmiş ve doğal güzellikleri ile turizmde son yıllarda parlayan ve ilgi çeken  Çayeli, Pazar, Çamlıhemşin, Ayder Yaylası, Fırtına Deresi ve Hopa gezildi.

    Rize'den sonra Ordu'da geçen grup burada Boztepe ve Perşembe'yi gezdi.

    Kurtuluş'tan Kuruluş'a tarihin mihenk taşı olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğe ilk adımının atıldığı Samsun'da; Bandırma Vapuru gezildi. Daha sonra grup İlk Adım anıtına geçtikten sonra, modern bir alışveriş merkezi haline getirilen Samsun Yabancılar Çarşısı gezildi.

    Dönüş yolculuğunda  Amasya'ya geçen grup burada görülmeye değer Amasya Evlerini gezdi. Efsanelere konu Ferhat'ın Şirin için dağları deldiği mekanlar gezildikten sonra Çorum ve Kırıkkale şehir turu düzenlendi. Burada tarihi ve kültürel alanları ziyaret edildildikten  sonra grup gezinin finalini Ankara'da yapmak üzere yola çıktı.

    Batı Trakta Türkleri Dayanışma Derneği Soma Şubesinin Ankara'da ilk durağı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir oldu. Daha sonra Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna şahitlik eden ilk Meclis ziyaret edildi. Grup buradan sonra Hacı Bayram-ı Veli'ye geçti. Son olarakta Cumhurbaşkanlığı Külliyesine geçerek burada Beştepe Millet Camiisini ziyaret etti.

    Bir haftalık geziden büyük keyif alan ve dolu dolu geçmesi nedeniyle memnuniyetini dile getiren üyelerimiz son durak olan Ankara'dan ayrılarak Soma’ya dönüş yoluna geçti.

    Soma Şube Başkanı Mehmet Akın gerçekleştirilen bu güzel aktiviteye ilgi gösteren ve katılım sağlayanlara teşekkür ederek bundan sonrada bu tür aktivitelere devam edeceklerini belirtti. Güzel ülkemizin her karışının gezmeye görmeye değer olduğunu belirten Mehmet Akın derneğimizin dava derneği olarak mücadelesi yanında sosyal ve kültürel aktiviteler birlikteliğin ve kaynaşmanın  sağlanmasının önemli olduğunu, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği'nin her şubesinde son dönemde bu yönde yükselen trendle aktivitelerini arttırmasının da sevindirici olduğunu belirtti. Yakın zamanda yeni aktivitelerde buluşmak üzere güzel bir aktiviteyi sorunsuz şekilde gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum dedi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.