Karpuz Projesi Başarıyla Tamamlandı

    Karpuz Projesi Başarıyla Tamamlandı

    Geçtiğimiz kış döneminden beri öncülüğünü ettiği ve her alanda danışmanlığını sunduğu karpuz projesinde, Tarım-Hayvancılık Araştırma Enstitüsü üreticilere karpuz alanında eğitimler, toprak analizleri, fide temini (Melina F1 cinsi), üretim planlaması, gübreleme programı ve üretimlerin takibi ve kontrolü gibi çalışmaları başarıyla gerçekleştirdi. Yapılan kontrollerle, üretim aşamasında gerektiği yerde müdahaleler yapıldı ve bunlara yönelik ilaçlamalar gerçekleştirildi. Temmuz ayı başından Ağustos sonuna kadar hasatlar yapıldı ve bütün yüklemeler öncesinde Enstitü uzmanları ürünlere son kalite kontrolleri gerçekleştirdiler. Enstitü bununla kalmayıp, Ağustos içerisinde yapılan 100 tonun üzerinde hasatların satış ve yüklemelerine de öncülük etti ve üreticilerin anlaşmaya varılan müşterilerden peşin ödenmelerini sağladı.

                Enstitünün öncülüğünde kurulmakta olan kooperatifin çatısı altında üreticilerin örgütlenmesi, önümüzdeki yılda karpuz üretiminin genişletilmesi ve daha farklı üretimlerin de gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.

                Tarım-Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Batı Trakya çiftçisine hem tarım hem de hayvancılık alanında destek vermeye devam etmektedir.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.