Müftü Mehmet Emin Aga ölümünün 12. yılında anıldı

    Previous Next

    Müftü Mehmet Emin Aga ölümünün 12. yılında anıldı

    İskeçe Seçilmiş Müftüsü Mehmet Emin Aga, ölümünün 12. yılında İskeçe'de düzenlenen törenle anıldı.

    İskeçe Seçilmiş Müftülüğü’nce Müftü Aga'nın İskeçe Aşağı Mahalle mezarlığındaki kabri başında düzenlenen törene İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete, SİRİZA İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek, Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosluğu’nda görevli Muavin Konsolos İbrahim Işık, Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza, DEB Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kara, azınlık kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, İskeçeli din adamları, Aga'nın ailesi ve çok sayıda soydaş katıldı.

    Anma töreninde okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından Müftü Aga'nın yaşamı boyunca verdiği mücadelelerle ilgili konuşmalar yapılıp dualar edildi.

    İskeçe'deki azınlık tarafından 1990 Ağustos'ta müftü seçilen Aga, Yunan devleti tarafından "resmi makamı gasbetme" suçlamasıyla aleyhinde açılan çok sayıda davadan yargılandı ve defalarca fanatik grupların saldırısına uğradı. Birçok kez hapis cezalarına da mahkum edilen Müftü Aga, Larisa cezaevinde 6 ay kaldı. Mehmet Emin Aga, sağlık nedenleriyle serbest bırakıldıktan sonra ömrünün sonuna kadar müftülük sorununun çözümü için mücadele verdi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.