BATI TRAKYA MÜCADELESİ ÇOK KUTSAL

    Previous Next

    BATI TRAKYA MÜCADELESİ ÇOK KUTSAL

    Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) eski Genel Başkanı Av. Burhanettin Hakgüder, Batı Trakya mücadelesinin çok kutsal olduğunu söyledi.

    Burhanettin Hakgüder, geçtiğimiz günlerde BTTDD Bursa Şubesi'ni ziyaret etti. Şube Başkanı Uzm. Dr. Ali Eminlatif ve Yönetim Kurulu tarafından karşılanan Hakgüder'e BTTDD Bursa Şubesi eski Başkanlarından Ahmet Koç da eşlik etti. Ali Eminlatif, BTTDD'de yıllarca başkanlık yapmış değerli bir ismi ağırlamanın gururunu ve onurunu yaşadıklarını belirterek, ''Batı Trakya Türkleri olarak, önemli hizmetleri nedeniyle Sayın Burhanettin Hakgüder'e çok şey borçluyuz. Kendisinin tecrübelerinden her zaman yararlanmak isteriz'' dedi. BTTDD eski Genel Başkanı Hakgüder de, ''Ali Eminlatif'e BTTDD Bursa Şubesi'nin çalışmalarını ilgiyle izlediğini ve çok beğendiğini ifade ederek, ''Gerçekten hepimizin takdirini kazanan bir hareket başlattınız. Bu süreçte kalbimiz sizlerle beraberdi. Başarılı çalışmalar yapıyorsunuz. Sizleri tebrik ediyorum. Benim içimde uhdeydi size hayırlı olsuna gelememek'' diye konuştu.

    Benim için en büyük ödüldü...

    Deneyimlerini BTTDD Bursa Şubesi yöneticileri ile paylaşan ve bazı tavsiyelerini dile getiren Hakgüder, BTTDD'de görev yapmanın önemine de işaret etti. Bu gibi sivil toplum kuruluşlarının yüzde 100 vermeye dayalı olduğunu, ancak manevi olarak yöneticilere çok farklı geri dönüşler sağladığına dikkat çeken Hakgüder şöyle devam etti: ''Dört yıl önce Batı Trakya'ya gittiğimde Şapçı pazarına gezmek istedim. Hiç tanımadığım onlarca insanın ilgisinden pazarı 2 saatte zor gezdim; BTTDD Genel Başkanlığı görevini bırakalı yıllar olmasına rağmen... O benim için en büyük ödüldü. Batı Trakyalının bana verdiği en büyük ödüldü. Bu ödülü ileride siz de alacaksınız ve en çok haz duyacağınız dönem o dönem olacak. Bu makamlar geçicidir ama Batı Trakya mücadelesi çok kutsaldır. Hakikaten gözyaşı da, kan da, sıkıntı da, ızdırap da vardır. Gerçekten gurur duyacağınız bir hizmet yapıyorsunuz.''

    Ziyaretin sonunda BTTDD Bursa Şubesi Başkanı Ali Eminlatif, Burhanettin Hakgüder'e gecenin anısına hediye takdim etti.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.