Bob Beer, “Sazı Batı Trakya’da bir öğrenciden satın aldım”

    Bob Beer, “Sazı Batı Trakya’da bir öğrenciden satın aldım”

    Kırşehir’de düzenlenen 2. Neşet Ertaş Kültür Sanat Festivali’nde sahneye çıkan ABD’li sanatçı Bob Beer, sazını Batı Trakya’da bir öğrenciden satın aldığını söyledi.

    Kırşehir’de “Bozkırın Tezenesi” Neşet Ertaş anısına düzenlenen 2. Neşet Ertaş Kültür Sanat Festivali tüm hızıyla devam ediyor. Festival’de Ferhat Göçer, Kibariye v.d. sanatçıların Neşet Ertaş’ın unutulmaz türkülerini seslendirdiler.

    Festivalde en çok ilgiyi ise ABD’li sanatçı Bob Beer gördü. Beer, çaldığı ve söylediği Neşet Ertaş türkülerini büyük bir başarıyla icra etti.

    Sazı ilk defa Yunanistan’a geldiği sırada Batı Trakya’da bir öğrenciden satın aldığını ifade eden Beer, “Bir öğrenci değişim programı nedeniyle Yunanistan’a gitmiştim. Türkiye’nin sınırına yakın ve nüfusunun %40’ı Türk olan bir bölgedeydim. Orada Türk radyosu çekiyordu. Sazını satan bir Türk öğrencisiyle tanıştım. Bana sazını sattı. Tek başıma öğrenmeye çalıştım. Tabii ki olmuyordu. Türkiye’ye ilk defa geldiğimde kimseyi bilmiyordum. Nerede bulabilirsem kasetler alıyordum. Bunların arasında Neşet’in kasetleri de vardı. O’nu her zaman dinliyordum, ancak türkülerini çalmak çok zordu.” Görüşlerine yer verdi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.