HAFTANIN ÖZETİ

    HAFTANIN ÖZETİ

    29 TEMMUZ 2018 Pazar - Dolu yağışı Sirkeli bölgesinde zarara neden oldu

    29 TEMMUZ 2018 Pazar - BTTDD Bursa Şubesi yöneticileri Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu’nu ziyaret etti

    30 TEMMUZ 2018 Pazartesi - Rodop ilinin Sirkeli bölgesinde etkili olan doğu yağışı sonrası 30 Temmuz Pazar günü Tarım Tazminatları Kurumu (ELGA) yetkilileri, dolu yağışının etkili olduğu bölgelerde incelemelerde bulundular

    30 TEMMUZ 2018 Pazartesi - Başbakan Aleksis Çipras, başkent Atina yakınlarında bir hafta önce çıkan ve 91 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan yangın bölgesini ziyaret etti

    30 TEMMUZ 2018 Pazartesi - Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Yunanistan'ın bankacılık sisteminin görünümünü "durağan"dan "pozitif"e çevirdiğini duyurdu

    30 TEMMUZ 2018 Pazartesi - İskeçe Türk Birliği (İTB) Gençlik Kolu'nun topladığı yardım malzemeleri Atina'ya gönderildi

    31 TEMMUZ 2018 Salı - Türkiye’den Kütahya Akşemsettin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri İTB’ni ziyaret etti

    31 TEMMUZ 2018 Salı - Azınlık cemaatlerinin temsilcileri, Türkiye'de farklı din mensuplarına baskı yapıldığı yönündeki iddiaları ortak bildiriyle yalanladı

    01 AĞUSTOS 2018 Çarşamba - Tarım - Hayvancılı Araştırma Enstitüsü tütünlerde görülen hastalıkla ile ilgili açıklama yayımladı

    1 Ağustos 2018 Çarşamba - Yunanistan Süper Ligi takımlarından AEK'nın teknik direktörü Marinos Ouzounidis, Galatasaray gibi büyük bir takıma karşı galip gelebileceklerini göstermenin önemli olduğunu söyledi.

    3 Ağustos 2018- Cuma- Yunan hükümetinin, İskeçe ve Gümülcine'de atanmış müftülerin emekliliğe sevk edilmesi için hazırladığı yasal düzenleme parlamentoda onaylandı.

    3 Ağustos 2018- Cuma- Geçtiğimiz günlerde ertelenen Tarihi SEÇEK Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinliklerinin 10,11,12 Ağustos tarihlerinde düzenleneceği  duyuruldu. 

    3 Ağustos 2018- Cuma- Milletvekili İlhan AHMET, Rodop İli’nde basma tipi tütün üretiminde kuraklık, hastalık ve doluya bağlı meydana gelen zararların tazmin süreciyle ilgili Yunanistan Tarım Sigortası Kurumu (ELGA)’nun Dedeağaç’ta bulunan bölge müdürü Athanasios Panagos ile bir araya geldi.

    3 Ağustos 2018 Cuma- dimokratianews haber sitesine göre dünyanın çeşitli ülkelerinden 110 metropolit İstanbul’da toplanacak.

    4 Ağustos 2018- Cumartesi – T.C. Dışişleri Bakanlığı, 17 Kasım terör örgütü üyesi Dimitris Kufodinas'ın açık cezaevine nakledilmesine ilişkin, "Ülkemizin diplomatlarının canına kastetmiş bir teröristin bu tür düzenlemelerden yararlanması kabul edilemez." açıklamasında bulundu.

    4 Ağustos 2018- Cumartesi – ABD’nin rahip Brunson’la ilgili olarak, T.C. Adalet ve İçişleri Bakanlarının ABD’deki mal varlıklarını dondurmasından sonra Türkiye’den de beklenen adım geldi. Türkiye Başkanı Erdoğan, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Bugün arkadaşlarıma talimatı veriyorum, Amerika'nın Adalet ve İçişleri Bakanlarının Türkiye'deki mal varlıklarını donduracağız, varsa."

    4 Ağustos 2018- Cumartesi – Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, 3 Ağustos 2018 Cuma günü kendi köyü olan Gümülcine'nin Kalfa köyünde düzenlenen ‘’6. Kalfa Gençlik Festivali’ne’ katıldı.

    4 Ağustos 2018- Cumartesi – Aşırı sıcaklar dolayısıyla Avrupa’da” kırmızı alarm” verildi! Aşırı sıcaklar dolayısıyla Portekiz’de çıkan yangınlarda 740 itfaiyeci ile 10 kadar yangın söndürme uçağının görev aldığı bildirilmektedir.

    5 Ağustos 2018- Pazar - Yunanistan Adalet Bakanı Stavros Kontonis, Türkiye'de arananlar listesinde olan TKP/ML üyesi Turgut Kaya'nın iade edilmemesi kararını verdi

    5 Ağustos 2018- Pazar - AK Parti Bursa Milletvekilleri ve Belediye Başkanları ile partinin il yöneticileri, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Bursa Şubesi'ni ziyaret etti.

    Not: Haberlerin ayrıntılarını www.rodopruzgari.com ve www.burasibatitrakya.com adreslerinden arşive girerek okuyabilirsiniz!

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.