AK PARTİ'DEN BTTDD BURSA ŞUBESİ'NE ZİYARET

    AK PARTİ'DEN BTTDD BURSA ŞUBESİ'NE ZİYARET

    AK Parti Bursa Milletvekilleri ve Belediye Başkanları ile partinin il yöneticileri, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Bursa Şubesi'ni ziyaret etti. Yeni dönemde TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanlığı görevini üstlenen önceki dönem Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu'nun önderlik ettiği heyette, milletvekili olarak İçişleri eski Bakanı Efkan Ala, Mustafa Esgin, Osman Mesten, Refik Özen, Zafer Işık, Ahmet Kılıç, Muhammet Mufit Aydın, Atilla Ödünç; yerel yönetimlerden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Cem Kürşad Hasanoğlu ile AK Parti İl Yöneticisi Mustafa Sayılgan hazır bulundu. AK Partili heyeti, Yönetimi ve bir grup dernek üyesi ile birlikte karşılayan BTTDD Bursa Şubesi Başkanı Uzm. Dr. Ali Eminlatif, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Son dönemde Batı Trakya Türkleri'nin Türkiye'deki sorunlarının büyük bölümünün çözüm bulduğunu hatırlatan Eminlatif, başta Hakan Çavuşoğlu olmak üzere Bursa milletvekillerine hem teşekkür etti hem de yeni dönemde başarı diledi. Eminlatif, ziyarette hazır bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a da BTTDD Bursa Şubesi'ne desteklerinden dolayı teşekkür etti.

    En güzel renklerden birisi...

    Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, konuşmasında geçmişte yöneticiliğini yaptığı derneğin, Batı Trakya Türkleri'nin ve siyasilerin sivil toplum kuruluşları ile ilişkilerinin önemine işaret etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, Bursa'nın farklı coğrafyalardan gelen insanlarla çok renkli bir çiçek bahçesi gibi olduğunu belirterek, ''Bu bahçenin en güzel renklerinden bir tanesi de Batı Trakya Türkleri. Biz de faaliyetlerinizde sizlere destek olmaya çalışıyoruz. Sıcak karşılamanız için teşekkür ediyorum'' dedi.

    Batı Trakya ağır bir sorumluluk...

    İçişleri eski Bakanı Efkan Ala ise, ziyaretlerinin hem teşekkür etmek hem de ortak aklı oluşma çabası olduğunu ifade ederek, ''Batı Trakya denince hepimizin içinde tarih akar gider. Bize çok hatıra bırakmıştır, çok şey öğretmiştir. Bizim fiziki coğrafyamızın dışında ne kadar işimizin olduğunu hatırlatan en önemli kültür coğrafyamızın adıdır Batı Trakya... Sorunlarınızın çözümü noktasında teşekkürlerinizi size yakışır şekilde ortaya koydunuz ama onlar hepimizin vazifesidir. Biz onları yaparken elbette bir tarihin, değerlerimizin bize yüklediği vazife olarak yapıyoruz. Bu sorumluluk önemli, ağır ve çok onurlu bir sorumluluk'' diye konuştu.

    Yunanistan'da sıkıntılar devam ediyor...

    TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, BTTDD Bursa Şubesi'nde iki dönem başkanlık yapma şerefine eriştiğini kaydederek, bu derneğin kökünün genel merkezin kuruluş yılı 1946'nın çok daha öncesine gittiğini vurguladı. Yunanistan'da Batı Trakya Türkleri'nin inanç hürriyetine yönelik saldırıların, eğitimdeki haksızlıkların ve hukuksuzlukların, vakıflar sorununun, etnik kimliğe ilişkin itirazların hala devam ettiğini anlatan Çavuşoğlu şöyle devam etti: ''Ne yazık ki bunları aşamadık. Tabi zaman zaman şöyle bir soruya da muhattap kaldığımız oluyor; 'Türkiye burada azınlıklara ilişkin adımlar atıyor da bir dönüp bize baksanız niye bize Yunanistan bunları yapmıyor?' İyileştirmeleri biz kendi vatandaşlarımız, kendi demokrasimiz için yapıyoruz. Kendimize olan güvenimiz, özgüvenimizden dolayı yapıyoruz. Ama aynı şekilde, soydaşlarımızın eşit vatandaşlık hakkına kavuşması gerektiğini, özellikle azınlık haklarından dolayı varolan beklentilerimizi her defasında dile getiriyoruz. En son 65 yıl sonra Sayın Cumhurbaşkanımızın Atina ve Batı Trakya ziyaretinde bunların konuşulması bir paradigma değişikliğine sebebiyet vermiştir.''

    Sorunlar Erdoğan'ın liderliğinde çözüldü...

    Türkiye'nin Yunanistan'dan bir komşuluk yaklaşımı göremediğini dile getiren Hakan Çavuşoğlu, Yunanistan'ın teröristler için güvenli bir sığınak halini aldığına dikkat çekti. Çavuşoğlu, sözü Türkiye'ye getirerek, ikamet sorununun 2003 yılında Mustafa Dündar'ın milletvekilli olduğunu dönemde çözüldüğünü, bugün de uzun süreli ikamete kavuşulduğunu, çalışma izni ve vatandaşlık sorunun aşıldığını ve Türkiye'de yaşamasa bile her Batı Trakya Türkü'ne sağlık sistemine dahil olma şansı verildiğini anlattı. Bunların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde ve iradesinde gerçekleştiğini söyleyen Çavuşoğlu, Batı Trakya camiasının da her zaman AK Parti'ye vefasını ödediğini ifade etti. Çavuşoğlu, konuşmasının sonunda birlik ve beraberliğin önemine işaret etti.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.