Avrupa’da kırmızı alarm!!!

    Avrupa’da kırmızı alarm!!!

     

    Aşırı sıcaklar dolayısıyla Avrupa’da” kırmızı alarm” verildi!

    Aşırı sıcaklar dolayısıyla Portekiz’de çıkan yangınlarda 740 itfaiyeci ile 10 kadar yangın söndürme uçağının görev aldığı bildirilmektedir. Ayrıca iki tatil merkezi olan köy de boşaltılmış durumda. Ülkede sıcaklar rekor seviyelere çıkarken, Yunanistan’dan İsveç’e kadar Avrupa adeta bir ateş çemberine dönüşmüş durumda. Geçen yıl yangınlarda 114 vatandaşını kaybeden Portekiz’de yetkililer sıcak hava dolayısıyla insanların cep telefonlarına mesaj göndererek uyarmaktadır. Uyarı merkezlerinin arasında başkent Lizbon da bulunmaktadır. Lizbon’da dün hava sıcaklığı 43 derece olarak ölçüldü.

    İspanya ve Portekiz’de hava sıcaklığının Pazar gününe kadar 40 derecelerde kalacağı, ancak orta Portekiz’de 47 dereye çıkabileceği uyarısı yapılmaktadır. Hava sıcaklıklarında rekor ise 1997 yılında 48 dereceyle Yunanistan’ın başkenti Atina’ya ait. Şu ana kadar İspanya’da sıcak havadan üç kişi hayatını kaybetmiş durumda. İspanya’da çıkan yangınların söndürülmesine askeri birlikler de yardım etmeye başladı.

    Fransa’da nükleer santral kapatıldı!

    Aşırı sıcaklardan Fransa da etkilenmeye başladı. Sağlık Bakanlığı çocukların korunmasını istedi. Ülkede dört nükleer santralin faaliyeti durduruldu.

    Fotoğraf: zougla.gr

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.