ELGA yetkilileri Sirkeli ve Kozlukebir bölgelerinde incelemelerde bulundu

    Previous Next

    ELGA yetkilileri Sirkeli ve Kozlukebir bölgelerinde incelemelerde bulundu

    Rodop ilinin Sirkeli bölgesinde etkili olan doğu yağışı sonrası 30 Temmuz Pazar günü Tarım Tazminatları Kurumu (ELGA) yetkilileri, dolu yağışının etkili olduğu bölgelerde incelemelerde bulundular.

    29 Temmuz Pazar günü sağanak yağışla birlikte dolu yağışı Sirkeli ve Kozlukebir bölgelerindeki bazı köylerde başta tütün olmak üzere ekili alanlarda zarara neden oldu. Bunun üzerine bölgede incelemelerde bulunan Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkan Yardımcısı Ahmet İbram, konuyu ELGA Başkanı Athanasios Panagos’a iletti. ELGA yetkilileri 30 Temmuz Pazartesi günü bölgeyi ziyaret ederek Kurcalı, Payamlar, Taşkınlar, Menetler, Değirmendere, Delinasufköy ve Sirkeli köylerinde bulunan ekili arazilerde incelemelerde bulundu.

    Konuyla ilgili olarak Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkan Yardımcısı Ahmet İbram’ın yayımladığı basın açıklaması şöyle:

    “29 Temmuz 2018 Pazar günü Kozlukebir Belediyesine bağlı başta Sirkeli bölgesi olmak üzere şiddetli yağan dolu yağışı sonrası başta tütün olmak üzere, bir çok ekili ürünlerde zarar meydana gelmiştir.

    Bu nedenle 30 Temmuz Pazartesi günü sabahı zararı yerinde incelemek üzere, Tarım Tazminatları Kurumu (ELGA) Rodop ili Sorumlusu ile birlikte dolu yağışının etkili olduğu bölgeleri ziyaret ettik. Bu kapsamda yetkilerle birlikte Kurcalı, Payamlar, Taşkınlar, Menetler, Değirmendere, Delinasuhköy ve Sirkeli köylerinde bulunan ekili arazilerde incelemelerde bulunduk.

    Biz eyalet olarak ELGA’dan zarar tespitinin bir an önce yapılmasını talep ettik. Bunun için üreticilerimizden en kısa sürede zarar bildirimlerini yapmalarını rica ediyoruz.

    Ayrıca Tarım Tazminatları Kurumu (ELGA) yarın da Şapçı ve Gümülcine Belediyelerine bağlı doludan zarar gören bölgeleri ziyaret ederek incelemelerde bulunacak.

    Dolu yağışından zarar gören üreticilerin , belediyeler tarafından yapılacak zarar bildirme açıklamalarından  sonra en geç 15 gün içerisinde bağlı oldukları belediyelerdeki ELGA yetkililerine bildirimde bulunmaları gerekmektedir.

    Bölge halkına geçmiş olsun dileklerimi sunar, ELGA’nın yapacağı inceleme sonrası mağdur bölge halkının zararlarının karşılanabileceğini ümit ediyorum.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.