Beştepe'de "Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni" düzenlendi

    Beştepe'de "Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni" düzenlendi

    Ankara Beştepe'de düzenlenen "Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni"nde konuşan Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün yeni bir başlangıç yapıyoruz" dedi. 'Her alanda çok büyük hamleler yapacaklarını' söyleyen Erdoğan, "Cumhuriyetimizi yeni bir yönetim anlayışıyla şanlandırmanın sözünü veriyoruz" ifadelerini kullandı.

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın saat 16.43'te Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yemin etmesiyle Türkiye'nin yönetim sistemi değişti.

    Yemin töreninin ardından Anıtkabir'i ziyaret eden Erdoğan, Beştepe'de gerçekleştirilen "Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni" katıldı.

    Burada bir konuşma yapan Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

    "Ülkemiz tarihinin bu en önemli gününde bizimle beraber olduğunuz için şükranlarımı sunuyorum. 24 Haziran'da oylarıyla şahsımı bu göreve layık gören vatandaşlarıma teşekkür ediyorum. Bugün burada bizzat bulunarak veya ekranları başından bizleri takip ederek sevincimizi paylaşan herkesi saygıyla selamlıyorum.

    Bizleri bugünlere eriştiren Rabbime hamd-ü senalar olsun. Halka hizmet için güzel bir yolculuğa hazırlanıyoruz. Ya Rab bizi kibirden, hasatten, haksızlıktan muhafaza eyle. Bizi ailemizi yol arkadaşlarımızı tucaklardan koru. Bu milleti bir kez daha zaferle müjdele ya Rabbi.

    Bu defa Cumhurbaşkanlığı makamına değişen yönetim sisteminin gereği olarak yürütme organının tüm yetkileriyle geldik, Allah bizi milletimize mahcup etmesin. Milletimize hizmet etmek için yaptık.  Millete hizmetkar olmaya geldik. Türkiye olarak Türk milleti olarak burada sizlerin huzurunda bugün yeni bir başlangıç yapıyoruz. Cumhrbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile yaşadığımız denemelerin çok ötesinde yeni bir yönetim modeline geçiyoruz.

    Her türlü sıkıntıyı yaşamış bir siyasetçiyim. Girdiğimiz her mücadelede yanımızda olan 15 Temmuz'da canları pahasına istikbaline sahip çıkan milletime şükranlarımı sunuyorum. Bu tarihi reforma destek veren milletimin her bir ferdine teşekkür ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti 2 bin 200 yılı aşkın bir devlet geleneğini temsil etmektedir.

    "ZORLAMA DEĞİL ÖZGÜR İRADE"

    Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi zorlama değil, tarihin bizi yönlendirdiği isabetli bir tercihtir. Türkiye, Osmanlı'dan beri tarihinde ilk defa kritik bir yol ayrımında tercihini darbe veya benzeri zorlamalarla değil, milletimizin özgür iradesiyle gerçekleştirmiştir.

    "ŞAHLANDIRMA SÖZÜ VERİYORUZ"

    Geçmişte yol açtığı siyasi, sosyal, ekonomik kaoslar sebebiyle ülkemize çok büyük bedeller ödeten sistemi artık geride bırakıyoruz. Bugün yeni bir hükümet modeline geçiyoruz. "Bugün burada, milletimize 95 yıllık Cumhuriyetimizi yeni bir yönetim anlayışıyla şanlandırmanın sözünü veriyoruz. Vakit hedeflerimize  daha hızlı ilerleme vakti. Bundan sonra bize düşen, medeniyetimizin ihyası ve inşası, kaybettiğimiz zamanı geri kazanmak için çalışmaktır ama çok çalışmaktır.

    Yarın devlet  geleneğimize uygun şekilde Azerbaycan ve KKTC'ye ziyarette bulunacağız. Cuma günü Hacıbayram Camii'nde kılacağımız cuma namazına müteakip kabinemizin ilk toplantısını gerçekleştireceğiz.

    "ZULÜMLER GERİDE KALDI"

    Her türlü hak ve özgürlükler ülkemizin sahip olduğu zenginliklerdir. Her türlü hak ve özgürlükten, ülkemizin sahip olduğu tüm zenginliklerden, köken, inanç, meşrep, bölge, şehir farkı olmaksızın, vatandaşlarımızın tamamının yararlanmasını sağlayacağız. Bu ülkede, insanların herhangi bir sebepten ötürü dışlandığı, ötekileştirildiği, zulme maruz kaldığı dönemler inşallah bir daha gelmemek üzere geride kalmıştır.

    "ÇOK DAHA BÜYÜK İŞLERE İMZA ATACAĞIZ"

    Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirmek için makro ekonomik dengelerden yatırımlara kadar her alanda çok büyük hamleler yapacağız. Bugüne kadar tamamladığımız projeler en büyük referansımızdır. Çok daha büyük işlere imza atacağız. Yeni dönemde sosyal devlet niteliğini daha güçlü hale getireceğiz. Türkiye'yi güçlendirmenin çabası içerisinde olacağız.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.