Türkiye, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçti

    Previous Next

    Türkiye, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçti

    Türkiye, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Meclis'te yemin etmesiyle birlikte parlamenter sistem sona erdi.

    Türkiye'nin yönetim sistemi değişti.

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saat 16.43'te Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yemin etti. Türkiye yeminle birlikte resmen parlamenter sistemden Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçiş yaptı.

    YEMİN SONRASI İLK SÖZLERİ

    Erdoğan, Meclis'ten ayrılırken basın mensuplarının törene ilişkin sorusu üzerine, "Her şey gayet güzel oldu, milletin önünde. İnşallah bundan sonrası daha güzel olur" yanıtını verdi.

    Gazetecilerin, "Size Başkanım mı diyeceğiz efendim?' sorusuna Erdoğan, "Başkanım" karşılığını verdi.

    ÖZEL DEFTERE YAZDI: MİLLETİN BİRLİĞİNİ GÜÇLENDİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis'ten ayrıldıktan sonra Anıtkabir'deki törene katıldı.

    Erdoğan, Anıtkabir özel defterine şunları yazdı:

    "Türkiye iki önemli seçimi başarıyla tamamladı. Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin bu önemli dönüm noktasında Cumhurbaşkanılğı Hükümet Sistemi'nin 1. Cumhurbaşkanı olarak milletimizin birliğini, kardeşliğini güçlendirmeye, ülkemizi büyütmeye, devletimizi yüceltmeye devam edeceğimize bir kez daha söz veriyoruz. Cumhuriyeti 100. kuruluş yıldönümünde hedefleriyle buluşturmakta kararlıyız."

    22 DEVLET BAŞKANI TÖRENDE

    Anıtkabir'deki törenin ardından Beştepe'de "Cumhurbaşkanı Göreve Başlama" töreni düzenlendi.

    "Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni"ne 22 devlet başkanı, 28 başbakan ve parlamento başkanı ile 6 uluslararası örgütün genel sekreteri katıldı.

    ÖZEL '1 LİRALAR' BASTIRILDI

    Misafirlere, darphane tarafından özel bastırılan ve arka yüzünde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve törene ilişkin enstantanelerin bulunduğu 1 liralardan hediye edildi.. Bu özel paraların bir kısmı da tedavüle sokulacak.

    KABİNE BU AKŞAM AÇIKLANACAK

    Saat 21.30'da yeni kabine açıklanacak. Erdoğan, kabinede Meclis'ten isimlerin olabileceği gibi, partili olmayan isimlerin de yer alabileceğini açıklamıştı. Yeni kabine ilk toplantısını 13 Temmuz Cuma günü gerçekleştirecek.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.