Yunanistan Bir FETÖ'cü askere daha iltica hakkı tanıdı

    Yunanistan Bir FETÖ'cü askere daha iltica hakkı tanıdı

    Yunanistan İltica Dairesine bağlı komisyonun kararına göre, 8 firari darbeciden biri olan Uğur Uçan'a iltica hakkı verildi.

    Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Yunanistan'a kaçan darbeci askerlerden birine daha iltica hakkı tanındığı bildirildi.

    SAYI 3'E YÜKSELDİ

    Yunanistan İltica Dairesine bağlı komisyonun kararına göre, 8 firari darbeciden biri olan Uğur Uçan'a iltica hakkı verildi. Böylece Yunanistan'da iltica hakkı tanınan darbeci sayısı 3'e yükseldi. Daha önce, Süleyman Özkaynakçı ve Ahmet Güzel isimli darbeci askerlere İltica Dairesi tarafından bu hak tanınmıştı.

    DANIŞTAY ONAY VERMİŞTİ

    Danıştay da verilen iltica hakkına Yunan hükümetinin itirazını haksız bularak, darbecilere iltica hakkı tanınmasına onay vermişti.

    GERİDE 5 DARBECİ ASKER DAHA VAR

    Yunan medyası, Danıştay kararının emsal teşkil etmesi sebebiyle geri kalan 5 darbeci askerin de sırasıyla iltica hakkı alacağı yorumunda bulundu.

    MAYIS AYI SONUNDA SERBEST KALMIŞLARDI

    Darbeci 8 asker, 18 aylık gözetim altında tutulma sürelerinin dolması sebebiyle mayıs ayı sonunda tutuldukları belirtilen nezarethaneden serbest bırakılmıştı. Darbecilerin, yoğun güvenlik önlemleri altında Atina dışındaki bir yerde tutuldukları belirtiliyor.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.