DMT Eyalet Başkanlığı'nda çiftçilerin sorunları ele alındı

    Previous Next

    DMT Eyalet Başkanlığı'nda çiftçilerin sorunları ele alındı

    Rodop ili valilik binasında, 3 Temmuz Salı günü son aylarda hava şartlarından dolayı problem yaşayan çiftçilerin sorunlarının tartışıldığı ve bu sorunların çözümü için neler yapılması gerektiğinin konuşulduğu bir toplantı gerçekleştirildi.

    Toplantıya Doğu Makedonya Trakya (DMT) Eyalet Başkanı Hristos Metios, Rodop ilinden sorumlu Eyalet başkan yardımcısı Nikos Tsalikidis, Ekonomi, Yönetim ve Şeffaflık'tan sorumlu Eyalet başkan yardımcısı Ahmet İbram, meclis üyeleri Mustafa Katrancı, Tarkan Multaza, Sakis Arabatsis, Trakya Tütün Üreticileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Esat, ELGA Müdürü Athanasios Panagos, DMT OPEKEPE Müdürü Nikolaos Galanis, çiftçi derneklerinin temsilcileri ve eyalet yetkilileri katıldı.

    Toplantı sonunda Eyalet Başkanı Tarım bakanına gönderdiği mektup ile, çiftçilerin kuraklık ve hastalıklardan dolayı uğradıkları zararın karşılanmasını istedi.

    Eyalet Başkanı mektubunda Tütün ve Pamuk üretiminin bölgemiz ve ülkemiz için önemine değinirken, bu yıl bu üreticilerin hastalıklar ve kuraklık yüzünden çok zor durumda oldukları ve bu yılki kayıplarının karşılanmasını istedi. Virüs hastalığının ve kuraklığın ELGA tarafından karşılanmadığını, PSEA ile bu zararların karşılanması için Avrupa Birliği Komisyonun onayı gerektiğini, bunun ise çok zor ve çok uzun yıllar alan bir süreç olduğunu ,bölgede meydana gelen zararın bir an önce karşılanması için daha önceki yıllarda olduğu gibi bakanlık kararıyla karşılanmasını veya de minimiz kredileri aracılığı ile karşılanabileceğini bildirdi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.