Milletvekili İlhan Ahmet'ten Açıklama: "Çolak'ın Mahkumiyeti"

    Milletvekili İlhan Ahmet'ten Açıklama: "Çolak'ın Mahkumiyeti"

    Şahsımı ve siyasi kimliğimi ailemin ve toplumun gözünde açıkça zedelemek amacıyla yayımlanan iftira ve yalana dayalı düzenlenmiş bir dizi kasti haber hakkındaki dava 29 Mayıs Salı günü Gümülcine’de görülmüştür.

    Konunun adalete intikalinin ardından dava açılmadan önce, davalı taraf, davacı taraf olarak şahsım ve yargıç heyetince özür dilemeye davet edilmiş ancak bu yönde geri adım atılmaması üzerine ilk duruşma gerçekleşmiştir. Sonuç itibarıyla davalı taraf suçlu bulunarak mahkûm edilmiştir.

    Belirli odaklar tarafından hedefe alınarak maruz bırakıldığım, dini, ahlaki ve siyasi değer yargıları bakımından kabul edilemez bu son derece çirkin, gerçek dışı ve manipülatif kurguların, gazetecilik deontolojisinde yeri olmadığı gibi ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceği de muhakkaktır.

    İkazlarıma ve özür taleplerime karşın, şahsıma ve siyasi kimliğime zarar veren yayınlara aynı üslup ve mesnetsizlikte devam eden ısrarlı irade karşısında daha fazla sessiz kalmam bu nedenle de mümkün değildi.

    Kaldı ki, demokrasiye ve ifade özgürlüğüne inanan hoşgörü sahibi biri olarak, meslek hayatım ve siyasi yaşamımda en sert eleştirilere dahi açık ve tolere edici bir duruş sergilemeye özen göstermişimdir. Fakat kişilik haklarıma, dinime ve toplumsal bir figür olarak siyasi kimliğime karşı küfür, sövgü, hakaret ve iftira içerikli nefret söylemlerinin yer aldığı söz konusu yalan haberlerde, sistematik bir saldırıya maruz kaldığım aşikardır.  

    Bir yanıyla şahsım üzerinde yürütülen bu planlı hareket, esâsen temsil ettiğim soydaşlarımın tercihine kast etmektedir. Zira bu saldırıların, bölge halkı için yürüttüğüm mücadeleden ve yaptığım girişimlerden rahatsızlık duyan, bölgemize ve Azınlığımıza çoktan sırtını dönmüş olan siyasi aktörlerin yüreklendiriciliğinde gerçekleştiğine şüphe yoktur.

    İşte bu nedenle, ailemin ve oylarıyla bana güvenlerini göstermiş olan hemşehrilerimin gözünde şahsi itibarımı zedelemeyi amaçlayan böylesi çirkin tertiplere şimdi olduğu gibi bundan sonra da müsamaha göstermeyeceğimi buradan açıkça ifade ediyorum.

    Bölgemize karşı adeta siyasi bir cinayet işleme ülküsündeki çevrelerin şahsi ve siyasi mevcudiyetime yönelik saldırılarına karşı verdiğim bu mücadele, adalete ve hukuk sistemimize, avukatıma, aileme çalışma arkadaşlarıma ve binlerce hemşehrime destekleri için şükranlarımı sunuyorum.

    Kamuoyuna saygılarımla

    Av. İlhan AHMET

    Rodop Milletvekili - Demokratik İttifak Meclis Grubu

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.