Susuzluk Problemini Belediye Başkanına İlettiler!

    Previous Next

    Susuzluk Problemini Belediye Başkanına İlettiler!

    Gümülcine - Komotini Belediyesine bağlı, Gümülcine'ye yaklaşık 7 km. mesafedeki  Yabacıklı - İampolis köyündeki içme suyu  problemi  had sahfaya  ulaştı. Köylüler sıcak yaz günlerinde suları akmayınca ne yapacaklarını şaşırdılar. Problemi 30.05.2018 tarihinde Gümülcine Belediye Başkanı Yorgos Petridis'e bir kez daha ilettiler.

    Yabacıklı köylülerine muhalefetten meclis üyeleri Ercan Ahmet ve Hasan Hasan eşlik etti. Belediye Başkanı Petridis'in odasına gidildiğinde sadece köylülerle görüşmek isteğini belirtti ve agresif bir tavırla basının dışarı çıkmasını istedi.

    Ziyaret öncesi Yabacıklı köylüleriyle yaptığımız konuşmalarda; şebeke borularının hijyenik olmayan bir şekilde açıkta olduğunu, içmeye su bulamadıklarını,  yıkanamadıklarını, en doğal ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını, hayvanlarını sulayamadıklarını belirttiler ve acilen çözüm bekelediklerini söylediler. Bazı köylüler ise son üç aylık su  faturalarının geldiğini, görünce   şakına döndüklerini, akmayan suların üç aylık faturasının 700 evro gibi bir miktara ulaştığını  söylediler.

     

     

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.