Milletvekili İlhan Ahmet Trakya'daki 'Kurban kesimi'ni Meclis gündemine taşıdı

    Milletvekili İlhan Ahmet Trakya'daki 'Kurban kesimi'ni Meclis gündemine taşıdı

    Rodop İli Milletvekili İlhan Ahmet Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Trakya'daki kurban kesimleriyle ilgili olarak; din ve ibadet özgürlüğü kapsamında kurban kesimi için Avrupa Birliği’ndeki emsal uygulamaları hatırlatarak, SYRİZA hükümetinin de istisnai düzenlemelere gidebileceğini dile getirdi.

    Konuyla ilgili milletvekili İlhan Ahmet'in basın bürosundan yapılan açıklama şöyle:

    Dinimiz İslam’ın gereği olan kurban kesme vecibesinin dini kurallara, örf ve adetlere göre uygulanmasına kısıtlama getirmeyi ön gören bakanlık yanıtı hakkında Tarımsal Kalkınma ve Gıda Bakanı’ndan açıklama talep ettim.

    İç tüzük uyarınca genel kurula gelerek konuyla ilgili konuşma çağrısı yaptığım bakan meclisteki konuşmasında, mezbahalar dışında kesim yapılmasının yasak olduğunu yineledi. Bu konuda alınacak tedbir ve düzenlemelerin yerel yönetimlerin sorumluluğu olduğunu belirten bakan, özellikle belediyeleri işaret etti.

    Soru önergemizde, Trakya’da helal koşullara uygun kesimin yapılabileceği mezbaha bulunmadığına dikkat çekmemiz üzerine bakan konuşmasında, konuyla ilgili düzenlemelerin yerel yönetimlerin inisiyatifinde yapılabileceğini belirtti.

    Meclis konuşmamda, din ve ibadet özgürlüğü kapsamında kurban kesimi için Avrupa Birliği’ndeki emsal uygulamaları hatırlatarak, SYRİZA hükümetinin de istisnai düzenlemelere gidebileceğini ifade ettim. Ancak konuyla ilgili hükümetin herhangi bir girişimde bulunmadığını ve bu yönde bir iradesinin de olmadığını belirttiğim konuşmamda, Trakya’daki Müslümanların ve hayvan besicilerinin belirsizlik içinde bırakıldığını dile getirdim.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.