"Kanguru" Matematik Yarışmasından okulumuza birincilik!

    Previous Next

    "Kanguru" Matematik Yarışmasından okulumuza birincilik!

    Her yılın Mart ayının üçüncü haftası bütün dünyada milyonlarca (6 milyondan fazla) öğrenci önemli bir uluslararası matematik organizasyonun parçası olmakta, Kanguru Matematik yarışmasına katılmaktadırlar.

    Yarışma ve sınavlarla öğrencilerin matematiğe olan ilgisini çekmek ve matematikte yetenekli öğrencileri daha da motive etmek amacıyla 1994 yılından beri dünyanın birçok ülkesinde yapılmaktadır.

    Yunanistan’ın Kanguru üyeliği Ekim 2006’da gerçekleşmiş ve bu tarihten itibaren de ülke çapında yarışmalar düzenlenmeye başlamıştır. Şehrimizde ilk defa geçen yıl (2017) düzenlenen yarışmaya birçok okulun yanı sıra okulumuz da ortaokul ve lise öğrencilerinden oluşan kırk kişilik bir grupla katılmıştı. Bu yıl da gerçekleştirilen organizasyona okulumuz Aydın HALİL gözetiminde yirmi kişilik bir grupla katılım sağlamıştır.

    17 Mart 2018 tarihinde gerçekleştirilen yarışma sonucunda Rodop ili liselerinden altı öğrenci dereceye girmiştir. Bu dereceye girenlerden dördü okulumuz öğrencisidir.

    Matematik yarışması değişik kategorilere ayrılmakta ve değerlendirme de buna göre yapılmaktadır. Yapılan değerlendirmeler sonucunda lise iki öğrencisi Tunahan HACI, lise üç öğrencilerinden Nurdan MUSTAFA, Hüseyin MUSTAFA PAŞA ve Mehmet HÜSEYİN üstün başarı göstererek birincilik ödülünü almaya hak kazanmıştır.

    Bu başarıyı yakalamak için gayretlerini esirgemeyen Matematik öğretmeni Aydın HALİL’i ve dereceye giren ve katılım sağlayıp bizleri en iyi şekilde temsil eden öğrencilerimizi okul encümen heyeti ve okul idaresi olarak tebrik ederek başarılarının devamını dileriz.

    Yarışmaya Katılan Öğrenciler:

    Hümeyra MUHTAR SALİ

    Esra BÖLÜK BAŞI

    Ebru MOLLA AMET ALİ

    Eren KURT HÜSEYİN

    Emir MOLLA MUSTAFA

    Melek NURİ

    Nurdan MUSTAFA

    Ayşegül FEİZ

    Hüseyin MUSTAFA PAŞA

    Tunahan HACI

    İclal MOLLA HÜSEYİN

    Fatma HASAN

    Buket TOPAL MEMET

    Arda HACI İSMAİL MUHTEREM

    Mehmet HÜSEYİN

    Sema AMET

    Fatih YAKUP

    Arda SARICALI

    Elif DİKME SÜLEYMAN

    Taha MEMİŞ AMET

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.