Selanik Belediye Başkanı Butaris’e saldırı düzenlendi

    Selanik Belediye Başkanı Butaris’e saldırı düzenlendi

    Selanik Belediye Başkanı Yannis Butaris’e 19 Mayıs 2018 Cumartesi günü “Pontus soykırımı”  etkinliğinde saldırı düzenlendi. Butaris geceyi hastanede geçirdi.

    Selanik’teki Beyaz Kule’de düzenlenen etkinliğe katılan Yannis Butaris’e burada sözlü tacizde bulunuldu ve etkinliği terk etmesi istendi. Butaris’e daha sonra da fiziki saldırı düzenlendi. İyi durumda olan Butaris geceyi hastanede geçirdi. Basında çıkan haberlerde Butaris’e, Türkiye ve Pontuslular hakkında yaptığı olumsuz yorumlar dolayısıyla saldırının düzenlendiğini belirttiler. Olayla ilgili emniyet güçlerin araştırması devam etmektedir.


    Pontus Konfedarasyonu yaptığı açıklamada saldırıyla ilgili alakalarının olmadığını belirttiler. Öte yandan Butaris’e yapılan saldırıyı Atina Belediye Başkanı, Başbakan Çipras v.d. siyasiler kınadılar ve “Faşizan” bir saldırı olduğunu söylediler.

    Türkiye’ye karşı ılımlı görüşleriyle tanınan Selânik Belediye Başkanı Butaris’in daha fazla Türk turist çekebilmek için Selanik’e Atatürk’ün heykelinin dikilmesi gerektiğini söylemiş ve fanatik grupların tepkisini çekmişti.

    Fotoğraf: zougla.gr

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.