"Yunanistan'da Başmüftülük, Müftülükler ve Müftüler (1913 - 2914)" kitabı İskeçe Türk Birliği’nde tanıtıldı

    Previous Next

    "Yunanistan'da Başmüftülük, Müftülükler ve Müftüler (1913 - 2914)" kitabı İskeçe Türk Birliği’nde tanıtıldı

    "Yunanistan'da Başmüftülük, Müftülükler ve Müftüler (1913 - 2914)" kitabının tanıtım etkinliği 11 Mayıs 2018 Cuma günü İskeçe Türk Birliği’nde gerçekleştirildi. BAKEŞ tarafından basına kitabın tanıtımına İskeçeli soydaşlar katıldı.

    İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu’nun yönettiği etkinlikte kitapla ilgili olarak İskeçe Müftüsü Ahmet Mete ve kitabın yazarları Tevfik Hüseyinoğlu ile Mehmet İmamoğlu konuştu.

    Batı Trakya Türklerinin en önemli sorunlarından biri olan müftülükle ilgili kapsamlı bir eserin azınlığın içinden çıkan iki eğitimci tarafından yazılmasının önemine vurgu yapan İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, “Böyle önemli bir eseri azınlığımıza kazandırdıkları için sayın Tevfik Hüseyinoğlu ve sayın Mehmet İmamoğlu’na teşekkür ederim. 1913’teki Atina Anlaşmasından başlayarak 2000’li yıllara bu önemli sorunu ele almışlar ve ayrıntısıyla incelemişler. Hazırlanan bu eser azınlığımızın bu önemli meselesine adeta ışık tutuyor.” dedi.

    Eğitimci - Yazar Tevfik Hüseyinoğlu kitabın içeriğiyle ve izledikleri yönlemle ilgili olarak bilgi verirken, diğer yazar Mehmet İmamoğlu ise İslam’ın ilk yıllarında gayri müslimlere tanınan haklar konusunda bilgi verdi.

    Etkinliğin sonunda İTB yöneticileri tarafından üç konuşmacıya da çiçek takdim edildi. Daha sonra ise kitabın yazarları okuyucular için kitaplarını imzaladı.

    İskeçe Türk Birliği’nde gerçekleştirilen "Yunanistan'da Başmüftülük, Müftülükler ve Müftüler (1913 - 2914)" kitabının tanıtımına Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza, DEB Partisi Genel Başkan Vekili Ahmet Kara, İskeçe ili SÖPA Mezunu Azınlık Okulları Öğretmenler Derneği Başkanı Nurettin Kıyıcı ve BAKEŞ Genel Müdürü Pervin Hayrullah katıldı.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.