Kur’an-ı Kerim Yarışması’nı Kurcalı Köyünden Yunus Emre Adem Kazandı!

    Previous Next

    Kur’an-ı Kerim Yarışması’nı Kurcalı Köyünden Yunus Emre Adem Kazandı!

    Gümülcine S. Müftülüğü’nün düzenlediği “Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nın 13. Finali 12.05.2018 günü Evrenköy’de (Evrenos) gerçekleşti. Yarışmada Kurcalı (Likion) köyünden Yunus Emre Adem 498 puanla ilk sırayı aldı. Böylece Kurcalı köyü toplam 13 yarışmada 3 birincilikle yine ilk sıraya yerleşmiş oldu. Aynı gün Evrenköy Camii’nin açılışı da yapıldı.

    Evrenköy halkının desteğiyle düzenlenen yarışma ve cami açılışına; Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif, milletvekili İlhan Ahmet, Eyalet meclis üyeleri Önder Mümin ve Mustafa Katrancı, DEB Partisi G. Başkanı Mustafa Ali Çavuş, T.C. Gümülcine Başkonsolosluğu çalışanlarından Cüneyt Ahmet, BAKEŞ Başkanı ve sabık milletvekili Ahmet Hacıosman, Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği Başkanı Sadık Sadık, BİHLİMDER Başkanı Mehmet Emin Ahmet, Türkiye’den Konya sabık milletvekili Abdullah Gencer, Edirne Hasan Sezai Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Şehit Yıldız Gürsoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi çğretmenhlerinin yanı sra etraf köylerden kalabalık bir soydaş topluluğu katıldı.

    Etkinlik cami içerisinde geçen yılın birincisi Merve Haseki’nin Kur’an-ı Kerim okumasıyla başladı.

    Yapılan konuşmalarda, Evrenköy Camii’nin köylülerin destekleri ve kendilerinin manevi gayretleriyle yapıldığını ve bu yüzden kendilerini tebrik ettiğini belirten Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif, “Kur’an-ı Kerim yarışmasında bu köyün çocukları birinci geldiler. Bu sayede yarışma burada yapılmaktadır. Necati hocaya ve köy halkına teşekkür ediyorum. Köy halkı bizlere çok güzel ev sahipliği yaptılar ve başarılar diliyorum.

    13 yıldan bu yana Kuran-ı Kerim yarışmalarını yapıyoruz. Burada amacımız, yaşadığımız çağda ki bizim gibi azınlık olan insanların, bizim varlığımızın sebebi olan dinimizi, dilimizi muhafaza etmektir. Toplumlar artık açıldı. Çocuklarımız Anavatan Türkiye’de İstanbul, Ankara, Bursa ve burada da Atina ve Selanik’e kadar gidiyorlar. Bu çocuklarımızın kalplerine, gönüllerine dinimizi, İslâm’ı yerleştirirsek vardıkları yerlerde kaybolmaları mümkün değil. Bizleri destekleyen anneleri, babaları tebrik ediyorum.” Görüşlerine yer verdi.

    SİZ, EVRENOS BEY’İN TORUNLARISINIZ

    “Siz, Evrenos Bey’in torunlarısınız. Onların torunları Konya’ya geldiler, Hz.Mevlânâ’ya geldiler. Oradan İbrahim Şerif’ler , Necatiler v.d. geçtiler. Onlar da şimdi sizlerin çocuklarını yetiştiriyorlar.” Sözleriyle konuşmasına başlayan Konya sabık milletvekili Abdullah Gencer, “Allah, kendi yolunda omuz omuza, tıpkı örülmüş tuğlalar gibi olanları seviyor; Konya, Edirne, Evrenköy, Batı Trakya v.s. gibi. Allah bizleri omuz omuza gidenlerden eylesin.” Görüşlerine yer veren Gencer, konuşmasını Hz. Mevlânâ’nın, “Bu can, bu tende durdukça, ben, Kur’an’ın kölesiyim. Muhammed Mustafa’nın (S.A.V.) yolunun tozuyum. Kim bunların dışında konuştuğumu söylerse, ben, söyleyenden de şikayetçiyim, söylenenden de.” Sözleriyle sona erdirdi.

    “Konya’nın nasıl ki Mevlânâ’sı varsa, Edirne’nin de Hasan Sezai Hazretleri vardır” diyerek sözlerine başlayan Edirne İmam Hatip Lisesi öğretmenlerinden Aziz Yasin Boz, öğrencileri, anne babaları ve öğretmenleri tebrik etti. Boz, konuşmasının sonunda da, “Hasan Sezai Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak çocuklarınızı okulumuza bekliyoruz. Okulumuz yeni açıldı. Batı Trakya’nın tüm çocuklarına talibimiz. ” İfadelerine yer verdi.

    DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Evrenköy İmamı Necati hocayı ve Evrenköy halkını tebrik ettiğini belirten Ali Çavuş, “Bizim bu topraklarda tek bir amacımız var; dinimizi ve dilimizi korumak. Bunun için çaba sarf ediyoruz. Bu çabanın içinde görev alan Gümülcine S. Müftülüğü’ne ve çok değerli hocalarına teşekkür ederim” Görüşlerine yer verdi.

    Gümülcine S. Müftü İbrahim Şerif’e cami açılışı ve yarışma için teşekkür ettiğini belirten Rodop milletvekili İlhan Ahmet, “İbrahim Şerif, şunu bilin ki Batı Trakya mücadelesinde; mertçe, erdemli, saygılı, barışa inanan, Türk-Yunan ilişkilerine saygı gösteren, Azınlığın zarara uğramasına asla göz yummayan çok ender bir kişiliğe sahiptir. Bunu herkesin huzurunda söylemek zorundayım. Batı Trakya Türk Azınlığı’nın mücadelesinde; samimiyet, erdemlilik, iyi niyet , ciddiyet ve hoşgörü son derece önemlidir. Herkesten Allah razı olsun. Aynı zamanda din adamlarımız da aynı kişilikle bu mücadeleyi sürdürüyorlar.”

    S. Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet’in yönettiği yarışmaya geçildiğinde toplam 8 yarışmacı Kur’an-ı Kerim’den kura ile belirlenen sureleri ve duaları okudular. Yarışma sonrasında jüri değerlendirme yaptı.

    Öğle namazından sonra açık alana geçildi ve yarışma sonuçları Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif tarafından açıklandı. Yarışmada ilk sırayı Kurcalı köyünden Yunus Emre Adem 498 puanla kazandı. Böylece Kurcalı köyü 13 yıldır devam eden yarışmada 3 defa birinci çıkarmış oldu.

    Yarışmada alınan sonuçlar ve puanlar aşağıdaki gibidir:

    • Yunus Emre Adem - 498 – Kurcalı
    • Kerim Keleş – 475 - Hemetli
    • Abdullah Kaplan - 471 – Gümülcine Bağlar Mah.
    • Emre Deliahmet - 469 – Omurluköy
    • Azra Haseki - 452- Kozlukebir Mesçit Mah.
    • Yeşim Şıraneci - 449- Büyük Doğanca
    • Nursema Kınç - 430 – Bekirli
    • Beyza Serdar - 410 – Demirören

    Yarışmada dereceye girenlere diz üstü bilgisayar v.d. hediyeler takdim edildi.

    Ayrıca yarışma sonrası tüm katılımcılara yemek ikram edildi.

    Yarışma kurallarına göre 2019 yılındaki yarışma Kurcalı köyünde yapılacak.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.